'Peki Ömer Selim Alan neden yargılanmadı?'

Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin (ZGC) Editör Masası'na konuk oldu.

SİYASET - 30-11-2022 12:42

'Peki Ömer Selim Alan neden yargılanmadı?'

Kayınova, Zonguldak 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada karar veren hakim, dönemin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Başkan Yardımcıları Erhan Darende, Şenol Şanal, Nilgün Sarbay ve Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk’ün doğrudan teminle yapılan 120 işin 96'sını müteahhit Davut Acar'a ihalesiz verdikleri için 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırıldığı ve mahkeme sanıkların 7 ay 15 günlük hapis cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermesinin ardından soruları yanıtladı.

Kayınova yaptığı açıklamada: “AK Partili meclis üyeleri bir suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma izni verilip arkadaşlarımız yargılanmıştı ve o yargılamanın sonucu geçtiğimiz hafta açıklandı. Her ne kadar hükmün açıklanması geri bırakılması yapılmış olsa da sonuç olarak bunun bir suç olduğu yönünde bir mahkemenin tespiti var. Peki biz Sayın Belediye Başkanı Ömer Selim Alan hakkında suç duyurusunda bulunduk. Maddelerden bir tanesi de buydu. Doğrudan temin ile bunun içinde otopark ihalesi de var, Fen İşlerinin yaptığı bazı ihaleler vardı. Aynı şeyi yazdık ne oldu? Yargılanma izni çıkmadı. Üst mahkemeye gittik, hani bu ülke de eşitlik vardı? Aynı makam aynı işler hatta işleri yapan memurlar bile aynı. İşi yüklenen yani doğrudan temin ile iş verilen şahıs da aynı! Ama mahkeme kararı farklı. Halk bunu görsün. Ben çocuğumla, çoluğumla çok bedel ödedim. Sıkıntım yok. AK Parti'yi ezbere biliyorum. Devlette çalışırken acısını yaşadım.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AK Parti Zonguldak'ta Vatandaşlarla Buluşuyor

AK Parti Zonguldak'ta Vatandaşlarla Buluşuyor

25-09-2024 - SİYASET

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi için süreç basladı

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi için süreç basladı

19-09-2024 - SİYASET