‘İlk etapta bin işçi alacağız’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak’a gelerek, Üzülmez Müessese Müdürlüğünde yerin 173’üncü metre altında madencilerle iftar yaptı.

GÜNCEL - 07-04-2023 21:02

‘İlk etapta bin işçi alacağız’

Bakan Dönmez’e Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Genel Maden İşçileri Sendika Başkanı Hakan Yeşil ve protokol üyeleri eşik etti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yer altında madenci kardeşlerimiz ile birlikte iftar ettik. Sofralarını bizimle paylaştılar. Onlara teşekkür ediyoruz. Her türlü fedakarlığı rızık peşinde çalışan işçilerimiz var. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler de ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarında başarılı olan madenci kardeşlerimiz başta yöre halkı olmak üzere tüm milletimizin takdirini kazanmıştır. Maden ocaklarında emekliliğe bağlı olarak bazı işçilerimizin işten ayrılmaları hususu var. Ayrılan işçilerimizin yerine yenisini alma kararı aldık. İlk etapta 1000 işçimizi inşallah istihdam edeceğiz. Yakın tarihte de bununla ilgili duyuruları ilanları çıkartacağız” dedi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Buğra Özçelik ve Havva Ekşi, Mutluluğa

Buğra Özçelik ve Havva Ekşi, Mutluluğa "Evet" Dedi

28-09-2024 - GÜNCEL

Zonguldak'ta Palamut Fiyatları Yükselişe Geçti!

Zonguldak'ta Palamut Fiyatları Yükselişe Geçti!

28-09-2024 - GÜNCEL