Fikret Sazak’tan madencilere seminer

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından toplantı salonunda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak tarafından ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ nedeniyle konferans verildi.

GÜNCEL - 04-12-2022 13:36

Fikret Sazak’tan madencilere seminer

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS )tarafından toplantı salonunda 
 Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak tarafından ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ İş sağlığı ve güvenliği sendikal örgütlenmenin önemini konulu konferans verildi. 

Konferansa, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetiminin yanı sıra maden işçileri katıldı. 

Konferansta konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Dünyada bu gün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü coşkuyla kutlanırken bu Türkiye’de yas gününe dönüştü. Meydana gelen maden faciaları nedeniyle böyle bir durum meydana geldi. Bu zinciri kurmak için daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız var. Zonguldak tüm işçi hareketlerinde önemli olan bir şehir. Genel Maden İşçileri sendikamız da bu hareketin en büyük parçası. Bu gördüğümüz sendika sadece 10 bin işçiye ait değil, Zonguldak’taki 600 bin insanın fahri olarak üye olduğu çok büyük bir ortak değer. Başta sendikamız olmak üzere maden ocaklarımıza sahip çakacağız. İlk olarak maden ocaklarındaki işçi açıklarını kapatmamız gerekiyor. Bunun için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, “Herşeyle bedeniyle gücüyle aklıyla fikriyle Türkiye ekonomisine katkı sağlayan çok değerli madenci kardeşlerim şahsım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepimizin Madenciler günü kutlu olsun. Ne yazıkki bu sene Madenciler günümüzü burug bir şekilde kutluyoruz. İlerki dönemlerde inşallah bu acıları yapamadan tekrar bu sıkıntıları yaşamadan daha eğlenceli şekilde kutlamak nasip olur. Hepinizin bildiği 14 Ekim’de Amasra TTK Müessesinde hayatlarını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zamana kadar hayatlarını kaybeden maden ve vatan şehitlerine allahtan rahmet diliyorum. 4 arkadaşımız İstanbul’da tedavi görüyor. 2 arkadaşımızın doku nakli tedavisi başladı. Onlarda inşallah en kısa zamanda iyileşir aramıza katılırlar. Onlara da allahtan şifa diliyorum. Süreci yakından takip ediyoruz”diye konuştu.

Ardından Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak verdiği seminerde, iş sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra bilinç, haklar, yükümlülükler, sınıf, örgütlülük  konularına değinerek, ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muhtarın Feryadı:

Muhtarın Feryadı: "Hayvanlara Böyle Mi Davranılır?"

05-10-2024 - GÜNCEL

Zonguldak'ta Vatandaşlar Park Sorunundan Yıllarca Mağdur

Zonguldak'ta Vatandaşlar Park Sorunundan Yıllarca Mağdur

05-10-2024 - GÜNCEL