'Bu iş böyle gitmez'

Zonguldak Emlakçılar ve Emlak Yöneticileri Derneği Başkanı Sercan Günarslan, son dönemlerde hızlı yükselişe geçen ev kiraları hakkında açıklamada bulundu.

EKONOMİ - 08-03-2023 10:48

'Bu iş böyle gitmez'

Günarslan yaptığı açıklamada: “Zonguldak merkez malum çok fazla yeni yapıların olduğu apartlaşmanın olduğu yer değil. 21 mahallemiz var onların içerisinden 4-5 tanesi bu tarzda. Şehrimizde son 3-4 yıldan beri özellikle kiralık gayrimenkul konusunda bir sıkıntı var. Hem yapılaşmanın az olması, göçmenlerin gelmiş olması, üniversitemizin her geçen yıl fazla kapasite ile öğrenci almış olması yurtlarımızın da buna nazaran yetersiz olması Zonguldak’ta ki ev sıkıntısını arttırdı. Yaklaşık 4-5 bin depremzedeninde bölgemize gelmesinin ardından kuralık ev konusunda daha çok sıkıntı yaşandı. Kiralar konusunda geçen yıl yaşanan ekonomik buhrandan dolayı fiyatlar yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi. Biz Zonguldak’ta ki emlakçılar olarak bu duruma üzülüyoruz. Hatta ev sahiplerimize çağrıda da bulunduk. Bu konuda herşey para değil ama o evler kim bilir ne sıkıntılarla alındı Allah bilir. Tabii ki oradan bir gelir elde edecekler ama ev sahiplerimizi vicdanlı olmaya davet ettim. Meslektaşlarıma da bir çağrıda bulundum. Biz danışmanlık hizmetinde bir ücret alıyoruz, bunda mümkünse hiç almayalım. Bizde ticaret yapıyoruz ama mümkünse yüzde 50 ücret alarak naçizane depremzedelerimize katkı vermiş olalım dedim. 3 artı 1, 2 artı 1 ve 1 artı 1’lerde ev kiraları çok yüksek, insanlar kiralamakta zorlanıyor. Kiralasalar bile belli bir süre sonra ödeme güçlü çekiyorlar.”

‘İNANIYORUM Kİ YAZA DOĞRU TAŞLAR YERİNE OTURACAKTIR’

Günarslan yaptığı açıklamada: “Kiralık evlerde İncivez bölgesinde 1 artı 1 evlerde en vasatı 2 binin altında değil. Boş daireler 2 bin ile 4 bin periyodunda. 6 bin liraya eşyalı daire var. 2 artı1 ve 3 artı 1 aileye uygun evlerde de 5 bin ile 15 aralığında kiraya veriliyor. Bu inanılır gibi değil, 2 kişi çalışıp ödeseniz bile evde makarna yersiniz başka bir şey yapamazsınız. Böyle de bir durum var. Bu durum maalesef üzücü. Bu durum inanıyorum ki yoluna girecek. Şuan bir kriz yaşanıyor, deprem felaketi yaşadık. Önümüzde seçimler var. İnanıyorum ki yaza doğru taşlar yerine oturacaktır. Çünkü bu böyle gitmez.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zonguldak'ta Semt Pazarı Tıklım Tıklım!

Zonguldak'ta Semt Pazarı Tıklım Tıklım!

14-09-2024 - EKONOMİ

Zonguldak Pazarında Fiyatlar Uçtu! Fasülye 90 Liraya Satıldı!

Zonguldak Pazarında Fiyatlar Uçtu! Fasülye 90 Liraya Satıldı!

29-06-2024 - EKONOMİ