Atınç Kayınova'dan çarpıcı açıklamalar! 'Bu insanlar bankamatik çalışıyor!'

Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin (ZGC) Editör Masası'na konuk oldu.

SİYASET - 30-11-2022 12:03

Atınç Kayınova'dan çarpıcı açıklamalar! 'Bu insanlar bankamatik çalışıyor!'

Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Kayınova, özellikle Zonguldak Belediyesinin borçlarından ve alımı gerçekleştirilen işçilerden bahsetti.

Başkan alan döneminde alınanların bankamatik olarak çalıştığını söyleyen Kayınova: “AK Parti’nin Zonguldak’a 18 yıllık borcu var.  Sayın Belediye Başkanı ‘Gidiyorum, geliyorum hibe alıyorum’ diyor ya o hibelerin bütçeye baktığınız da hala daha borçlu kalmasıdır. O parayı Selim Alan’a yollamıyorlar. Bu şehri seven, bilen, yönetmeye çalışan, ben yaptım demek için değil de insanların ihtiyaçları için bu şehri yönetme çabasında olan bir ekibin, kimliğin elinde olması lazım ki yoksa şu anda çarçur ediliyor. Bu sene ki bütçe 830 milyon TL. Zonguldak Belediyesinin zaten 700 milyon TL borcu var. Acılık’ta bir gelirin vardı sattın, bunları satarsan tabi ki suya da zam yaparsın. O kadar hibe alırsın, para alır harcarsın, malını satarsın, gelir getirecek bütün kaynaklarını harcarsın sonra suya zam yaparsın. Ben bunu 2022 yılı performans raporlarında rakamlarla anlattık. Geldiği günden beri Zonguldak Belediyesinin öz kaynaklarının düştüğünü söyledim. Ekonomist aldı, çalıştırıyor. Ben bunları görüyorum ve söylediğim zaman bana o toplantılarda yanıt vermiyor, benim gözlüğümle, saçımla ilgileniyor. Benden sonra ki süreç tufan ve bir sonra ki Belediye Başkanının çok büyük desteğe ihtiyacı olacak. Çok büyük sorunlar yaşayacak. O kadar eleman alınmış aynı kişiler sokağı süpürüyor. Hepsi BKM’de, Engelli Kültür Merkezinde. Altlarında araba var, ona buna yardım diyerek bir yerlere gidiyorlar. Bu insanların çoğu bankamatik çalışıyor. Devletin parasını harcıyor, devletin parası bu halkın parası!”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AK Parti Zonguldak'ta Vatandaşlarla Buluşuyor

AK Parti Zonguldak'ta Vatandaşlarla Buluşuyor

25-09-2024 - SİYASET

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi için süreç basladı

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi için süreç basladı

19-09-2024 - SİYASET