GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-05-2023 17:46

'Zonguldak emekli kenti oldu’

'Zonguldak emekli kenti oldu’

İmamoğlu; ‘Aramızda ki engelleri kaldırarak, sizle kucaklaşıp Zonguldak’a meydan yapacağız’

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, miting yapmak için Zonguldak’a geldi.

 

Zonguldak’ta konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, Zonguldaklıklara bir meydana yapma sözü verdi.

 

İşte İmamoğlu’nun açıklaması;

“Ecevit’in şehrinden bulunmaktan mutluyum. Ben sizle kucaklaşmak isterdim. Biz görevi gelince Zonguldak’a meydan yapacağız. insanlarımızı buluşturacağız. İnsanları bir birinden engelleyen ne varsa ortadan kaldıracağız. Çok kritik dönemdeyiz. Bugün bir 1 Mayıs işçi ve emekçinin bayramı. Türkiye cumhuriyet dargelirli emeklinin işinin memurun bu kadar sara düştüğü dönemi yaşamamıştı. Ramazan bayramını geçirdik. Gönül rahatlığı ile evladınıza bayramlık alışverişi yapabildiniz mi? Ne bayramlık alışverişi yapabiliyorlar ne de gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak durumdalar. Memleketi bu liyakatsiz sadece onların kazançlarıyla bu irtibat anlayışından kurtulması lazım. Hepsini tıpış tıpış evlerine yollayacağız. Zonguldak beni hep heyecanlandırdı. Madenci demek kömür demek yeraltında emek demek bizleri hep heyecanlandırdı.

 

‘Adaletin simge şehri Zonguldak’

 

Milletin evlatlarıyla yönetmeye geliyoruz. Millet geliyor bir avuç insan eve gidiyor. Ben en iyi birim diyen insan kendisi ekonomi profesör diyen insan bay bay güle güle hadi evine diyoruz. Bakın benim hemşirelerim. Şimdi Karadeniz beni coşturur. Bu dediğimi en iyisi Zonguldaklılar bilir. Allah aşkına birisi diyor ki ben horonu çok iyi bilirim. Horon tek başıma oynanır mı, horon ekipler oynanır, horonu tek başına oynarım diye duvara tosladı. Adalet olarak uçurumu kenarına getirdi. Ben horonu milletimle oynarım. Burada ne kadar insan varsa horonu hepsiyle beraber oynarım diyor. Bunu diyen insan hak hukuk adalet için harcamış. Memleketinin hiç bir insanını ayırmayan kimsenin kalbini incitmemiş bir arada bir evladın aç girmeyeceği diyor. 15 Mayıs sabahı 13’üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni bir güne başlamaya hazır mısınız. Zonguldak hazır. Ben genel başkanıma dedik ki Karadeniz geldik ben 1 saat konuşacağım dedim. Genel başkanımızın hoş görüşüne sığınarak. Bir kaç kelime konuşacağım. En çılgın projemiz hak hukuk adalet olacak. Hak hukuk adalet ve demokrasi. Hiç bir evladınızın hakkının yenmemesi demek. Mülakatla torpille bir avuç insanım girmemesi demek. 15 Mayıs’da bu demokrasiye susamışlığı hep birlikte gidereceğiz. Simge şehir neresi derseniz Zonguldak derim. Burası adaletli insanlar doludur.

 

Kılıçdaroğlu; ‘Zonguldak emekli kenti oldu’

 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, miting için Zonguldak’a geldi. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmaya başladı. 

 

13’üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Madenciler dünya kadar şiirler yazıldı. Hayatını kaybedenler için hep beraber göz yaşı döktük. Ankara’ya yürüyüşünü unutmadık. Zonguldak Emekliler kentine dönüştü. Madeni Güney Amerika’dan götürüyorlar. Dışarıdan getiriyorlar kömürü. Allah aşkına şu dağların altında karaelmas var. Aynı sözü Cumhurbaşkanı olduğumda onun sözümü verdim. Yine söz verdim. 5 bin işçi sözü verdim. 2 bin kişi alacağım dediler. 5 bin işçi alacağım diyenin yanına kömür koyacaksınız. Sizin hakkınızı hukukunuzu savunacağım. Emekliye para vermiyorlar. Sadece işçi de doğru dizgin kalmadı. Esnaf da Zonguldak’ı terk etti. Çalışan yok. Kazanan yok. Gidip alış veriş yapacak kimse yok. Esnaf kardeşimde unutmasın esnaf da kazanacak. 6 liderin sözü var esnafı sahipsiz kalmayacak. Esnaf bakanlığı da olacak. Herkesin kazandığı Türkiye için yola çıktık. Kadınların derdini biliyorum. Kırsal da yaşayan kadının da Karadeniz kadının da nasıl kazanmak istediğini de biliyoruz Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin birlikte çalışmaya ihtiyacı var. Bu zor günler geçecek. Güzel günler gelecek. Bir şey daha köyler boşaldı. Gittiğim her yerde söylüyorum bütün köy okullarını yeniden açacağız 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. İnsanlar evlatlarını okutmak için şehirlere geliyor.

 

Kılıçdaroğlu madencilere plaket verdi

13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgelerinde defelarca görev yapan madenciler sahneye davet etti. Ardından Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu madencilere teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

Miting sırasında fenalaştı 

 

13’üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun madenci anıtında miting yaptığı sırada bir kişi fenalaştı. 

 

Kılıçdaroğlu, hemen sağlık görevlilerini sahnenin olduğu kısma davet etti.

 

Sağlık ekipleri hemen fenalaşan kişiye müdahale ederek, tedavi altına aldı.

 

 

Kılıçdaroğlu mitingini kaç kişi izledi, işte rakam

 

13’üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Zonguldak mitingini 7 bin kişi izlediği öğrenildi. Diğer yandan miting sırasında binaların balkonlarında da vatandaşlar ilgi gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

WebmasterWebmaster