GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-06-2023 20:06   Güncelleme : 06-06-2023 20:08

Yeni Kabine ilk kez toplandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Yeni dönemin ilk kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı 4 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Yeni Kabine ilk kez toplandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ekranları başında bizleri takip eden vatandaşlarımızın her birine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde milletimiz rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktı. Son 21 yıldaki 17.seçim zaferine imza atmış olduk. 2014 yılından beri yürüttüğümüz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 sene daha sürdürme imkanına kavuştuk. Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Her iki seçimde de tercihi sandığa demokratik yollarla yansıtan tüm vatandaşlarımı buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür gerçeğine yeniden şahitlik etmemize vesile olan dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte Türkiye'nin Afrika'dan Asya'ya yüzlerce ülkede umudun, direnişin karşısında dik bir duruşun adı olduğu bir kez daha orta çıkmıştır.

 

TÜM TÜRKİYE KAZANDI

Seçimin siyasi olarak kazananları elbette bellidir. Bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. Altını çizerek ifade etmek isterim ki her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen fitne tüccarları dışında, birliğimize, dirliğimize, asırlık hedeflerimize ve hayallerimize kasteden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer. Asıl mesela milletimizin, devletimizin birliği, bütünlüğü geleceğidir. Sandıklar kapandıktan sonra hep birlikte önümüze bakabiliyorsak millet olarak bileğimizi kimse bükemez. Geride bıraktık son 21 yılda bunu 17 kez başardık. Mücadele ettik, yarıştık sandıktan çıkan iradeye teslim ıolduk. Nerede kalmıştık diyerek her seçimden sonra işimize, gücümüze geri döndük. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz yurt dışındaki kardeşlerimizle birlikte 100 milyonluk büyük bir aileyiz. Türkiye yüzyılı'nı da omuz omuza vererek hep beraber inşa edeceğiz.

YSK'nın kesin sonuçlarının açıklamasının akabinde TBMM'de yemin ettik. Törenimize özellikle yurt dışından katılım düzeyinin yüksek olması ülkemiz adına bizleri gururlandırdı. Yabancı konuklarımızın yanı sıra aralarında 11. Cumhurbaşkanı sayın Gül ile birlikte Meclis başkanlarımızın, bakanlarımızın, iş, spor, sanat ve medya camiamızın öncü isimlerinin bulunduğu pek çok kıymetli insanımızı burada misafir ettik. Yurt içinden törene katılan tüm vatandaşlarıma da tekrar şükranlarımı sunuyorum. Birlik ve beraberlik tablosunu büyük bir kazanç olarak görüyorum. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu andıran manzaranın görmesini bilenler için pek çok anlamı vardır. Siyaset gibi diplomasiyi de eski dar kalıplarla okuyanların Türk dış politikasıyla ilgili iddiaların temelsiz olduğu anlaşılmıştır. Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğuna bir kez daha şahitlik ettik. Siyasi görüş fark etmeksizin 85 milyonun tamamının onur duymasını temenni ediyoruz. buradaki mesajların tüm bileşenleriyle muhalefet tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatanımızın bekası konularında artık daha hassas davranması daha Türkiye eksenli bir yaklaşım benimsemelerini ümit ediyoruz.

WebmasterWebmaster