GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2023 13:51

VAROL DEMİRKÖSE UYARDI

Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Varol Demirköse, "Zonguldak'ta acil olarak acil eylem planı ile bu çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekmektedir. Depremde Zonguldak'ın 1. ve 2. derecede risk olması, maden kenti olması dikkate alınarak yapılaşmanın yapılması gerekmektedir" dedi.

VAROL DEMİRKÖSE UYARDI

Zonguldak'taki çarpık yapılaşmaya dikkat çeken Varol Demirköse, 2022'de TBMM idare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haneral tarafından Zonguldak'taki çarpık yapılaşma ile ilgili mecliste araştırma önergesi verildiğini hatırlattı.

Olası bir deprem felaketine karşı şehrin Bakacakkadı'ya doğru genişlemesi gerektiğini ifade eden Varol Demirköse, Kenan Kahramanmaraş depreminden ders alınması gerektiğini ifade etti. Demirköse şunları söyledi;

TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR..

"Öncelikle kışın dondurucu soğuklarını yüreklerimiz yandı deprem felaketinde birçok insanımızı kaybettik hayata veda etti yaralı insanlarımız var öncelikle deprem afetinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza cenabı Allah'tan rahmetler diliyoruz yaralı kardeşlerimize şifalar diliyoruz.

Bu zor dönemde ülkemiz tek vücut olarak yek vücut olarak uzak Yakın az çok demeden birlik ve beraberlik içerisinde yaramızı sarmaya çalışıyoruz.

Burada herkes üzerine düşen yapıyor büyük Türk milleti tarihi her döneminde sorunları açmıştır ve yine birlikte aşacağız.

Tabii ki bu durumda alacağımız dersler de var tedbir almamız gerekiyor. Zonguldak'ta çarpış yapılaşmanın olduğunu ve şehrin binalarla boğulduğunu gündeme getirmiştik. Bu konuda da Türkiye Büyük Millet Meclisi idare amirimiz Ankara milletvekili Sayın Erkan Hberal Zonguldak'taki çarptık kentleşme konusunu gündeme taşımıştır. tabii ki Zonguldak'ta az alanda çok binaların yapılması artı binalara boğulması şöyle bir risk doğurmuştur. 

Zonguldak depremde 1. ve 2. risk bölgesidir. Aynı zamanda Zonguldak bir maden kentidir fakat Zonguldak'ta 3-5 katı yapıp yıkıp 15-20 ve daha çok kartlar yapılarak çarpık yaptılaşmaya meydan açılmıştır ve burada da yerel yönetimlere devletin yetkili kurumuna görev düşmektedir bir afet olduktan sonra bunu çözmek için yaralı sarmak için yapılan mücadele ayrı şimdi yapılması gereken ayrıdır Zonguldak tekrar söylüyoruz uzun zamandan beri söyledik bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Erkan Haberal araştırma önergesi vermiştir. Bu konunun üzerine eğilmesi gerekmektedir Zonguldak'ta acil olarak acil eylem planı ile bu çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekmektedir depremde 1. ve 2. risk olması, maden kenti olması özellikle dikkate alınarak yapılaşmanın yapılması gerekmektedir şu anda şehrimiz bir avuç yerde boğulmuş durumdadır artı şehrin yayılması, kamu binalarının taşınması ile mevcuttur.. Şehrimizin Bakacakkadı bölgesine yayılması şarttır."

WebmasterWebmaster