GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-08-2023 17:26   Güncelleme : 01-08-2023 17:32

Son Dakika: ‘Noter huzurunda kura çekimi ile yapılacak’

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: ‘Noter huzurunda kura çekimi ile yapılacak’

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, işe alımlarda depremzedelerle alakalı konunun gündeme hiç gelmediğini belirtirken işçi alımının kura ile olup noter huzurunda gerçekleşeceğini söyledi. 

Başkan Çağlayan’ın açıklamaları şu şekilde; 

Enerji bakanımız, bakan yardımcılarımızdan, enerji bakanımızın danışmanları, genel müdürlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının neticesinde çalışmalar hızlandı. Yakın bir zamanda ilan edilir. Ama kamuoyunda konuşulan birçok şey gerçeği ifade etmiyor hiç gündeme gelmemiş bir konu depremzedelerle ilgili hiç gündeme gelmiş bir konu değil diğer türlü de ya her şey yasal mevzuatına uygun bir biçimde ilerliyor. Yasal mevzuata uygun olan konularda çalışmalar hızlı bir şekilde aktarılıyor. Efendim oradan girecek, buradan girecek, şuradan girecek. Ya bu tür kamuoyunu meşgul eden tartışmalardan uzak durmak lazım. Önemli olan Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun 2 bin işçiyle verimliliğinin artırılması, üretiminin arttırılmasıdır. Bu konuda da Türkiye Taş Kömürü Kurumu özenli bir çalışma mevcut bir çalışma yapıyor. Biliyorsunuz 18-32yaş aralığında gençlerimiz hemşehrilerimiz Türkiye Taşkömürü Kurumunda işçi olarak görevlerine, işlerine başlayacaklar. 

 

İŞÇİ ALIMI NOTER HUZURUNDA OLACAK

Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışmak üzere en adil bir biçimde dağılımını sağlamak üzere çalışmalar devam ediyor. Yakın bir zamanda ilanları da yapılır ilanları yapıldıktan sonra başvuruları yapılır, Kurası çekilir. Allah'ın izniyle kazasız belasız da Başlarlar. Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim biliyorsunuz her zaman işçi aldığımız işçi almadan öncesinde yapılması gereken birtakım hazırlıklar vardı. Bu hazırlıkları kurum yetkililerimiz yaptılar. Şu anda alım için hazırlar. Bakanlığımızda Bitirdiğinde sizlerle de paylaşacağız. Alıma, kura yöntemiyle ile bunu özellikle söylemek lazım. Noter huzurunda kura yöntemiyle gerçekleşecek” dedi.

WebmasterWebmaster