GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 16:19   Güncelleme : 02-12-2022 16:21

Son dakika... 2023'te minibüslere zam geliyor

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, yılbaşında yeni zamlı tarifelerin uygulanacağını duyurdu. Köksal Bahar, marketlere de denetimlerin yapılmadığına dikkat çekerek yetkilileri göreve davet etti.

Son dakika... 2023'te minibüslere zam geliyor

Yılbaşında yeni zamlı tarifelerin geleceğini belirten Osman Köksal Bahar, “Bizim esnafımızın da büyük bir sıkıntısı var. Sadece araç sigortasından kasko, trafik sigortasına kadar ve lastik mazot fiyatlarının belirli seviyeye iniş ve çıkışları oluyor. Mutlaka yılbaşından sonra ücretlerimize zam olacaktır. Gönül isterdi ki böyle bir şey olmasını ama yapacak bir şey yok” dedi. 

“MARKETLER DENETLENMİYOR”

Ulusal ve yerel marketlerin denetlenmesine de dikkat çeken Köksal Bahar, “Marketleri kim denetliyor biz göremedik. Bugün farklı yarın farklı fiyatlarla alışveriş yapıyoruz. Ne oluyor da ürünleri farklı şekilde zam geliyor. Bugün dünyada ama enerji de olsun ama başka şeylerde sıkıntı var.  Ancak burada en önemli sorun denetim yetersizliğidir. Belirli kurumların bu denetimi yapmamasına bir anlam veremiyorum. Vatandaşı neden bu kadar ezdirıyorlar. Ayrıca ulusal marketlerin de dar alanda olmasını ben kesinlikle kabul etmiyorum. Yerel bakkal diye bir şey kalmadı. Parası peşin olan gidiyor ulusal marketten alışveriş yapıyor parası olmayan da bakkala gidiyor. Burada zaten istihtam alanı diye bir şey yok. Göç veren bir ildeyiz. Sadece Türkiye Taşkömürü kurumuna bağlı çalışıyoruz. Şehirde bir hareket yok. Şehrimizde 166 binden fazla araç var. Ama bakıyorsunuz bu nasıl oluyor diye düşünüyoruz” diye konuştu.

EditörEditör