GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-04-2023 14:19

‘Siyasetçilerin artık bunu görmesi lazım’

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, TTK'ya işçi alımıyla alakalı açıklamada bulundu.

‘Siyasetçilerin artık bunu görmesi lazım’

Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

 

“Şuan için işçi alımıyla ilgili bir gelişme yok. Türkiye Taşkömürü Kurumuna 2 bin artı 2 bin olarak 4 bin işçi alınmasını talep ettik. Ben şunu da söylemek istiyorum. Zonguldak ve bölgemiz yerli ve milli taşkömürümüzün yanında demir çeliği ve limanıyla ön plandadır. Hava, kara ve deniz ulaşımının birlikte olduğu kentimizde taşkömürümüzü üreterek ekomiye katkı vermek istiyoruz. Siyasetçilerin bunu artık görmesi lazım. Tüm dünya kendi kaynaklarına yönelirken bizler taşkömürümüzü nasıl daha fazla üretebilirizi konuşmamız lazım. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin 2022 yılında Türkiye'nin enerji ithalatının 92 milyar dolar olduğunu ve bunu aşağıya çekmek için gayret sarf ettiklerini söyledi. Bizde taşkömürünü üreterek buna katkı sunmak istiyoruz.

Bu kadar önemli bir konumda olan kentimizde bizler sadece üretmek ve ekonomimize katkı sunmak istiyoruz. Bundan başka bir beklentimiz ve talebimiz yok. Süreci titizlikle takip ediyoruz."

WebmasterWebmaster