GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-08-2023 06:55

Şehidimiz var Zonguldak!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Şehidimiz var Zonguldak!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırı düzenlediğini duyurdu.

Şehadet haberi ailelerine verildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 5 askerimiz şehit düştü. Şehitlerden birinin Zonguldaklı Uzman Onbaşı Mustafa Sezer olduğu öğrenildi.
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu 2 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Yaralı 3 askerimizden de acı haberler peş peşe geldi.

ZONGULDAK’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bugün bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşiyle yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen askerlerden Uzman Onbaşı Mustafa Sezer'in de, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ile Uzman Çavuş Kemal Özek şehit olmuş, yaralanan 3 asker hastaneye kaldırılmış, yaralı askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

MSB’den başsağlığı mesajı

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Bakan Güler'den başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de başsağlığı mesajında şunları söyledi: "Kahraman silah arkadaşlarımız, 9 Ağustos 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerine yer verildi.

WebmasterWebmaster