EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-01-2023 14:10

ÖĞRENCİLERİMİZE EVDE EĞİTİM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

Zonguldak’ta uzun süre tedavi gerektiren ve özel eğitim desteğini evde alması gereken 75 öğrenciye evde eğitim hizmeti verildi.

ÖĞRENCİLERİMİZE EVDE EĞİTİM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha ALDOĞAN; “ Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çok boyutlu ve geniş kapsamlı faaliyetler yürütmektedir.

Bu kapsamda yürüttüğü önemli faaliyetlerden birini de özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin sosyal yaşamın her alanında var olmaları, eşit eğitim fırsatlarından yararlanmaları ve toplumsal yaşantı ile bütünleşmeleri için yapılan çalışmalar oluşturuyor.

Bu bağlamda sağlık problemleri nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören zorunlu öğrenim çağındaki çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmeleri için hastane bünyesinde veya evde tedavisi devam eden çocuklarımızın evine eğitim hizmeti götürülüyor.

Bu kapsamda İlimizde hastanelerde yatarak uzun süreli tedavi gören öğrencimiz yok ancak uzun süre tedavi gerektiren ve özel eğitim desteğini evde alması yönünde tanı konulan  75 öğrencimize kendi evlerinde eğitim hizmeti sağlıyoruz.

 Öğrencilerimizin sınıf seviyelerine göre görevlendirdiğimiz alan ve branş öğretmenleri öğrencilerimizin evlerine giderek eğitim veriyorlar. Öğrencilerimizin hayattan kopmamaları ve hak ettikleri eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri için öğretmenlerimiz büyük fedakarlıklar yapmaktadır.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına Bakanlığımızın sunduğu bu hizmet sahada öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.

Tek bir çocuğumuzun dahi eğitimden yoksun kalması kabul edilemez. Bu bizim öncelikli ve vicdani bir sorumluluğumuzdur” dedi.

 

WebmasterWebmaster