GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-12-2022 10:35

Milli Eğitim bu iddia ile çalkalanıyor!

Kdz. Ereğli’den eski gazeteci Mustafa Uysal sosyal medya hesabında Ereğli Atatürk Ortaokulunda 190 bin TL’nin çalındığını iddia ettiği bir paylaşımda bulundu.

Milli Eğitim bu iddia ile çalkalanıyor!

Uysal’ın sosyal medyadan yaptığı iddialı paylaşım şöyle; "Atatürk Ortaokuluna Geçen hafta hırsız giriyor!

Okuldan para çalmak amacıyla hırsız ilk olarak nereye girer? Tabiki sıcak paranın döndüğü Okul kantinine ! Ama bu hırsız iddiaya göre okul kantini yerine direk Okul Müdürünün odasına giriyor ve olay yerini terk ediyor!

Şimdi hepiniz diyebilirsiniz, Okul Müdürünün yasal olarak para toplama yetkisi yok, Müdür odasında paranın ne işi var, dolayısıyla hırsız ne bulabilir?

Atatürk Ortaokulunda 800 öğrenci var. Bu okulda öğrenci Deneme sınavları için her dönem kişi başı 245 TL Sınav Parası toplanıyor. Durumu olmayan öğrencileri hesaplarsak, bu para her dönem 19O bin TL civarı ciddi bir rakam yapıyor. Tesadüfe bakın iddiaya göre bu paralar Okul Aile Birliği kasasında olması gerekirken Okul Müdürünün kendisinde, pardon Müdür Odasında çıkıyor!

Yine İlginçtir ki, İddiaya göre hırsız okul müdürünün odasından 100 bin TL’ye yakın parayı çalıyor!

Şimdi şöyle bir düşünün normal Ticaret erbabı ve esnafın hangi biri işyerinde 100 bin TL’nin civarı nakit para bulundurur? Çok büyük Sanayici ve işadamları hariç Tabiki hiçbiri!

Peki bu Okul Müdürü ne diye böyle büyük parayı hangi cesaretle kendi makam odalarında tutabiliyor?

Ya parası çok bu meblağ önemsenmeyecek kadar az geliyor, yada yıllardır hukuksuz aynı şekilde yaptığı için rehavete kapılıp parayı odasında tutuyor!

Kırtasiyeye para ödendi ise, okul müdürünün odasında bu kadar yüksek miktarda para ne geziyor? Yok Kırtasiye parası verilmediyse, para bankada tutulmayıp niye hırsıza fırsat yaratılıyor?

Polis görevini yapıyor, hırsızı yakalıyor! İddia odur ki, ortada para pul yok!

Peki Emniyet Müdürlüğü görevini yapıyor da, İlçe Milli Eğitim Müdürü ne yapıyor?

Milli Eğitim Müdürü, Okullarda toplanan sınav ücretlerinin nasıl toplandığını, paranın nerede muhafaza edildiğini denetliyor mu?

Okullarda para toplama yetkisi sadece Okul Aile Birliklerinde iken ve bu paralar yasal olarak Okul Aile Birliğinin Banka Hesaplarında olması gerekirken, bu paraların Okul Aile Birliği kasasına girip girmediğini denetliyor mu?

Peki, Okul Müdürleri deneme sınavları için hangi kırtasiyeden hangi deneme sınavını kaç TL’ye anlaştı onu takip ediyor mu?

Kırtasiyelerdeki deneme sınav ücretleri ile öğrenciden toplanan deneme ücret paraları birbirini tutuyor mu? Arada fark var mı? Aradaki farktan birileri haksız kazanç elde ediyor mu? Diye takip ediyor mu?

Bu hırsızlık olayı ile ilgili Müdürün odasında paranın ne işi var diye soracak mı?

Komik sorular değİl mi?

Zaten Milli Eğitim Müdürü takip etse Okul Müdürünün odasında bu kadar para bulunur mu?

Şimdi bu çalınan paralar deneme sınav ücretleri ise ve kırtasiyeye ödeme yapılmadı ise kırtasiyenin parasını kim ödeyecek?

Velilere yeni bir ödeme talebi mi çıkacak, yoksa Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürünün mağduriyetini (!) abilik yaparak cebinden mi karşılayacak!

İşte okullarımızın hali. Kim ne derse desin tuz kokmuş, herkes halinden memnun! Sorgulayan ve soran sorumlular olmadıkça tüm fatura öğrenci velilerine çıkacak!

Hırsız parayı kapacak, Mustafa haberi yazacak, Bunlarda makamlarında maaş alıp yan gelip yatacak!"

EditörEditör