YEREL
Giriş Tarihi : 07-12-2022 19:20   Güncelleme : 07-12-2022 22:56

Metin Ergenç iddialara yanıt verdi... 'Tarafım ve partimiz karalamaya çalışılıyor'

Metin Ergenç iddialara yanıt verdi... 'Tarafım ve partimiz karalamaya çalışılıyor'

AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Metin Ergenç, bir yerel kanalın İnternet sitesinde yayınlanan haberin ardından açıklama da bulundu.

Öncelikle bu tarz bir açıklama yapmak zorunda olduğum için siz değerli büyüklerimden ve kardeşlerimden özür diliyorum. Yerel haber gazetesi içerik sağlayıcısı sıfatını taşıdığı www. elmas67. com adresinde bulunan internet sayfasında şahsım adına “Ak Partili Metin Ergenç’in alkol ile imtihanı” başlığı taşıyan bir haber yapılmıştır. İlgili haberde tarafımı ve mensup olduğum partiyi karalamak üzere yapılan açıklamalar gerçeğe aykırıdır, kamuoyunu yanıltmak maksadını taşımaktadır. Aşağıda açıklanacağı üzere haber sitesinin iddiaları bütünüyle gerçek dışı olup, toplumun doğru bilgi edinmeye yönelik ihtiyacını temin etme gayesiyle düzeltilmeye muhtaçtır.

Elmas Televizyonu sahibi Akın Kavi’nin ailemiz hakkımızda başlatmış olduğu karalama kampanyası sebebiyle Avukatım Direnç Ayhan ile hukuki süreç başlatmıştık, uzlaştırmacı, Avukatım Direnç Ayhan ile iletişime geçmiş ancak süreç uzlaşmama yönünde sonuçlanmıştı. Uzlaştırma görüşmelerinde talebimiz, hakkımızda yapılan gerçek dışı haberlerin kaldırılması ve buna ilişkin bir özür yazısı/tekzip yazılmasıydı ancak bu süreç olumsuz sonuçlandı. Yargı sürecinin ilerlemesiyle sürece dahil olan aracılar vasıtası ile tarafımıza şikayetimizden vazgeçersek haberlerin kaldırılacağı bizlere iletildi. Ben yine avukatım aracılığıyla kendisine haberleri kaldırmasını ve kamuoyunu aydınlatma amacından saparak haber değerinin maksadını aşan yazısı sebebiyle özür yazısı yayınlamasının gereğini izah ettim. Bu talebimiz de olumsuz yanıtlandı. Buna ek olarak şikayetimizden vazgeçmezsek – esasında hiçbir gerçekliği olmayan- alkollü videolarımın elinde olduğunu söyleyerek bu videoların halka sunularak haber yapılacağı konusunda tarafımız tehdit edildi. Biz özür yazısı/tekzip konusunda ısrarcı olunca da tarafım için maksadını aşan bir ifade ile ALKOLLÜ benzetmesi yaparak sel felaketinde gönüllü olarak yardım çalışmalarına destek için gittiğim Kastamonu'da helikopter içerisinde Genç Kızılay görevinde terlemiş halde olduğum görev halindeki videodan bir görsel alınarak “Ak Partili Metin Ergenç’in alkol ile imtihanı” şeklinde ilgili haber sitesinde yalan haber yapılmıştır. Konuyla ilgili bahsedilen mekanın sahibi 15 yıldan fazla süredir tanıdığım ağabeyim Seçkin Arslan’da konun yalan haber olduğunu ve karalama kampanyası olduğunu hemen ifade etmiştir. Bu zamana kadar yapmış olduğu her haberde Avukatım Direnç Ayhan ile hukuki süreç başlattığımız gibi bu YALAN haberi de hukuki sürece taşıyacağımızı bilgilerinize arz ederim. Alkollü olduğumun iddia edildiği fotoğrafın alındığı videoyu da siz değerli büyüklerim ve kardeşlerimle paylaşıyorum."

İDDİA EDİLEN GÖRÜNTÜ VE VİDEONUN HAM HALİ HABER İÇERİĞİNDE YER ALMAKTADIR.

 

 

WebmasterWebmaster