GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-08-2024 15:27

Merve Kır'dan AVM'deki Taciz Olayına Tepki: "Adalet Sistemi Nerede?"

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, alışveriş merkezinde yaşanan taciz skandalıyla ilgili açıklama yaptı.

Merve Kır'dan AVM'deki Taciz Olayına Tepki:

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, 

“Ama bu cinsel taciz eylemini yapan şahsa suç üstü yapılmış olmasına rağmen, mahkeme tarafından serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanacak olması hepimizi şaşırttı. Cinsel taciz ve istismar eylemi sonrası ilgili kişinin serbest bırakılması trajik bir durumdu” dedi.

Kır açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Zonguldak’ta bir AVM’de bulunan bir mağazada çalışan erkek bir personel, kurduğu düzenekle soyunma kabinindeki kadın müşterilerin görüntülerini kaydediyor. Bu haberi duymuş veya okumuş olmalısınız. 

Ama bu cinsel taciz eylemini yapan şahsa suç üstü yapılmış olmasına rağmen, mahkeme tarafından serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanacak olması hepimizi şaşırttı. Cinsel taciz ve istismar eylemi sonrası ilgili kişinin serbest bırakılması trajik bir durumdur.

iktidar partisinin sistematik uygulama ve söylemleri, kadınlar ve çocukların her türlü şiddetin hedefi haline gelmesinin önünü açıyor, günden güne suç sayısı artıyor.

Diyeceksiniz ki Türkiye’de, ilimizde neler yaşanıyorda pek çoğu duyulmuyor veya suçlular hakkında işlem yapılmıyor. Diyeceksiniz ki AKP iktidarının toksik yönetiminde , ekonomi de bunca krizler yaşatılırken böyle bir olayı neden gündeme getiriyorsunuz?

Olayın pek çok boyutu var. AB’ye uyum çerçevesinde Türk Ceza Kanunundaki suçlara ait cezaların düşürülmesi, bazı suçluların tutuksuz yargılanması, cezaevlerinin dolu olması bu tür cinsel taciz suçu işleyenlere fırsat yaratıyor. Bir de mahkemelerin aşırı dava yükü var ki içinden çıkılamıyor. 

Cezalar caydırıcı olmaktan çok uzak. Bir kişiyi bıçaklama veya silahla ölmeyecek şekilde yaralama, bazı hırsızlık ve bu olayda görüldüğü gibi bazı cinsel taciz olayları bile tutuklama sebebi değil. Şuan da ülkemizde toplum içerisinde gezen pek çok kişi tutuksuz yargılanıyor. Ama kimsenin kimseden haberi yok.

Ne olursa olsun, bu tür cinsel tacizcilere fırsat verilmemesi, toplumun ahlak seviyesinin daha da diplere düşmemesi için mahkemeler doğru ve zamanında karar vermelidir. Gerekiyorsa ilgili cezalar arttırılmalıdır. Yoksa vah toplumun haline!

Söylemeden geçmek istemiyorum; sokak röportajında hükümeti eleştirdiği için Dilruba Y. Hanım tutuklanması için hiç bir sebep yokken tutuklandı. 

Tutuklanacak kişi istiyorsanız; kadın, çocuk, hayvan demeden katleden, tecavüz eden, taciz eden, halkın emeğini cebine indiren, Atatürk’e en ağır hakaretleri eden, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmakla tehdit edenleri tutuklayın!”

WebmasterWebmaster