SİYASET
Giriş Tarihi : 30-11-2022 12:02

'Lauvar Alanı yapmak değil AVM istiyorlar!'

Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'Lauvar Alanı yapmak değil AVM istiyorlar!'

Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin (ZGC) Editör Masası'na konuk oldu.

HARCANAN PARALARIN KARŞILIĞI TOPLUM DA YOK’

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kayınova: “2014 yılında Belediye Meclis üyesi oldum, o dönemde iktidardık ve iktidar olmanın şartlarını da gördüm. Şimdi ise muhalefette olmanın şartlarını görüyorum. Birinci ağızdan da muhalefetin sözcüsüyüm. Geçmişte ki tecrübelerle, geçmişte ki yapılan veya yapılmayan, doğrular, yanlışlarla orada verdiğim mücadele de bugün yapılanlar veya yapılmayan, geçmişte vermiş olduğum kararları siyasetin getirdiği şartlar dahilinde kendim kamuoyuna başka bir dilde aktarmak şansı veya şanssızlığı yaşıyorum. Benim amacım Zonguldak’ın kazanması. AK Parti ve Belediye Başkanının ‘Yeni Zonguldak’ kavramı üzerinden baktığınızda ‘Yeni Zonguldak’ bana göre oluşamadı, oluşturamıyorlar da. Teknik ve yönetimsel anlamda yanlışlarını kendileri de görmüş vaziyetteler. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın ‘Biz yıkar geçeriz’ söylemleri olmuştu, böyle bir şey olamaz. Bunun karşılığı olmaz. O yüzden de Zonguldak Belediye Başkanı tarihinde olmadığı şekilde gelirler elde ediyor, paralar harcıyor. Harcanan paraların karşılığı toplum da yok, oluşmuyor. Bunun sebebi de toplumla paylaşmıyor. ‘Şeffaf Belediyecilik’ dede kendi meclis üyelerine kapısını kilitliyor. Kendi Belediye Meclis üyesine güvenmeyen bir Belediye Başkanı var Zonguldak’ta. O yüzden de toplumda güven karşılığı oluşmuyor.

‘PROJEYİ TOPLUM YAPMIŞTI’

Lauvar Alanı ile ilgili de konuşan Kayınova: “Belediye Başkanı 2019 yılında ilk meclis toplantısına bir havayla geldi, Turgut bey Lauvar Alanı konusunu konuşmayı seviyordu ve konu açtı, Sayın Alan ‘Lauvar Alanı, Lauvar Yalanı’ dedi! ‘Ve Alan ve Ve Yalan’ kelimelerini yan yana getirdi. Bunu arkadaşlarıma söyleyen ve alan, yalan ilk kez kendisi dile getirdi. O gün öyle bir hava ile onu, bunu yapacağız dedi ve sonradan bir proje getirdiler, bir tane otoparkı yok. Zamanında yapılan projeyi de biz yapmadık, toplum yaptı. Sonucunda bir tane bile otoparkın oluşmadığı bir proje üzerinden bu duruma geldiler. Lavuar Alanı'na AVM yapılması planlanıyor, biliyor musunuz?

EditörEditör