GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 07:04

‘Keşke bir ses duysak da dişlerimizle enkazı kazsak’

Hatay depreminde 31 akrabasını kaybeden Zonguldak Kömürspor genç futbolcusu Oğuzhan Matur konuk olduğu Bloomberg’de, “Madenciler bana Keşke bir ses duysak da bu enkazı dişlerimle kazsam dediler. 6’ıncı günde 85 yaşında teyzenin kurtulması beni çok etkiledi” dedi.

‘Keşke bir ses duysak da dişlerimizle enkazı kazsak’

Zonguldak Kömürspor’un genç futbolcu Oğuzhan Matur, Hatay’da meydana gelen depremde 31 akrabasını kaybetti. 

Matur depremin ardından bugün ulusal kanal olan Bloomberg’e konuk olarak yaşadıklarını anlattı. 

İşte o satır başları

‘TTK’dan çok işçi vardı’

“Çok etkilendim. O şekilde 30 saat sonra kuzenim çıktı. Maalesef 31 akrabamızı kaybettik. 5 çocuk var. Öyle durumlar. Orada Hatay’ın girişinde ki binalar aklımdan gitmiyor. Orada 3 bina toz olmuş. İkinci depremden sonda çoğu yıkılan binalar olmuş. Anlatılamayacak gibi bir durum. Hatay benim gözümde de kalmadı. Umarım en hızlı şekilde tekrar ayağa kalkar. Hatay önemli bir şehir. Şimdi ilk madencileri gördüğümüz de çalışıyorlardı. Beni görünce beni tanıdılar. Bir birimize sarıldık. Onların orada olması aileme iyi geldi. Tribünde destekleyen ağabeylerim beni tanıması çok gurur verici bir durum. Zonguldak TTK’dan çok işçi vardı. Çay istedilerse çay getirdim. Enkazın başında ses dinleyemedim. Sözün bittiği yer. Kelimeleri bilmiyorlardı.”

 

‘Antrenmanda hala sarsılıyormuş gibi oluyorum’

 

“Hocalarım Bana ne diyeceklerini bilmiyorlardı. Herkesin yarası derindi. Ondan dolayı benim yanımda oldular. Aradılar aramaya çalıştılar. Bu dönemde yanımda olmaya çalıştılar. Hatay’dan sonra normal hayata alışmam zor oldu. Halan bazen sarsılıyormuş gibi hissediyorum. Antrenmanda da öyle. Hatay’da antrenman yapamadım. Geldiğim ilk antrenmanda sakatlandım. Maçlarda oynamadım. Bizim madencilerimizi bir arada görmek bir küçülmüş gibi antrenman maçıymış gibi. Madencileri kutladılar baya duygulandım. Madenciler bana Keşke bir ses duysak da bu enkazı dişlerimle kazsam dediler. 6’ıncı günde 85 yaşında teyzenin kurtulması beni çok etkiledi.

 

 

 

 

 

 

WebmasterWebmaster