YEREL
Giriş Tarihi : 12-01-2023 13:03   Güncelleme : 12-01-2023 13:21

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GELİK’DE YAŞATMAK İSTİYORUZ

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GELİK’DE YAŞATMAK İSTİYORUZ

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin;

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GELİK’DE YAŞATMAK İSTİYORUZ’

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi Belediye Başkanı Burhan Sezgin Demokrat Gazetesi Muhabir arkadaşımız Emre Can Bayram’a belde de yapılan ve yapılacak projeleri anlattı. 

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, seçimden önce verdikleri sözlerin yüzde doksanını tamamladıklarını söyleyerek, düğün salonu, kapalı spor salonu, kent meydanı ve millet bahçesi gibi bir çok projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını açıkladı. 

Başkan Sezgin ayrıca olmazsa olmaz projelerinden biride TOKİ’yi Gelik’e kazandırmak olduğunun altını çizdi. 

‘Vatandaşımıza içme suyunu daha ekonomik vermek için çaba gösteriyoruz’

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, “2022 yılında pandemiden çıkma yorgunluğu da vardı. Ülke üzerinde vardı zaten. Ama herşey rağmen biz beldemiz de ki yapmamız gereken çalışmaları yüzde doksan oranıyla gerçekleştirdik. Hedefimize ulaştık. Bu süre içerisinde bir çok beldemiz de hizmetimiz oldu. Özellikle yeni bie yüzme havuzu yapıldı. Kapalı spor salonun temeli atılacak. Bunun çalışmaları oldu. Yaklaşık 3 km yol asfaltlandı. Yeni çarşı merkez, köprü başına çıkan yol, Ayiçi merkez, yukarı çıkan yol. Altyapıyı yenilemiştik. Doğalgaz ile çalışmamız olacak. Oda bu yıl gelecek. Gecikecek sanırım. Düğün salonu hazırlıklarımız var. Bunların planlarını yaptık. Kimi başardık bitirdik. Kimi de bu yıla sarkıttı. İnşallah bu yıl tamamlayacağız. Tabi herşey altyapıdan başlıyor. Bir şehirin gelişmesi ve yapılanması için altyapıyı tamamlamak gerekiyor. Bunu da yüzde yetmiş oranın da tamamladık. Sadece Ayiçi merkezinde bir sıkıntımız var. Buda baya maliyetli bir iş. Çevre Bakanımızdan Allah razı olsun bizlere destek verdi. Onun sayesinde ve milletvekillerimizin sayesinde altyapıda ki sıkıntıları mızı giderdik. Su şebekesi ile sıkıntılarımız oldu. Tasarrufa yönelmemiz gerek. Enerji bu günlerde en büyük sorunumuz oldu. Maliyetlerin artmasından dolayı. Bunu tasarruflu bir hale getirmemiz gerek. Vatandaşa içme suyunu daha ekonomik şartlar da vermek için çaba gösteriyoruz. Şuan da artan maliyetler nedeniyle her belediye zam yapmış durumda. Hem elektriğe hem suya zam yapınca vatandaşımıza katmerli olarak yük oluyor. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Jeoloji mühendisimiz vardı, İl özel idaresinden destek istedik. İnşallah daha yakın zamanda başka bir su kaynağı bularak daha ekonomik daha sağlık bir su temin ederiz. Çarşı merkez de asfaltlama çalışması oldu. Güzel oldu. Kaldırımlar yenilenmesi, yeni çarşı merkezimize meydan yapılması çalışması başladı. Bunu da bir iki aya kadar ihalesi biter. İhalesi çıkmak üzere. Birde meydan projesi olacak. Onu tamamlayacağız. Geçtiğimiz yıldan sarkan işler bunlar olacak. Spor Bakanlığından spor il müdürlüğümüzle bir çalışmamız oldu. Kapalı spor salonun ödeneği geldi. Projesi hazırlanıyor. Onu da bu yıl inşallah bitireceğiz. Bu bir iki yıllık bir çalışmaydı. Bu yıl bunların hepsini tamamlayacağız. Bizim için en zor kısım dolgu alanın düzenlenmesi, kamulaştırmamız gereken bir ev var. Onu da bitirdik sonra oraya güzel bir millet bahçesi düşünüyoruz”dedi.

‘TOKİ’yi Gelik’e getirmek istiyoruz’

Toplu Konut’u Gelik’e getirmek istediklerini ifade eden Başkan Sezgin,”Gelik’de sosyal tesis yok. Gelik’de gençlerin eğlenebileceği ve bir araya geleceği bir yer yok. İşte o futbol sahasının çevresi komple bir spor kompleksi haline getirip, oraya millet bahçesi yapıp kafeterya düğün salonu gibi. Orayı bitirmemiz gerek. Bu da kısım kısım gidiyor. Gelik belediyesinin bütçesi belli. İmkanlar da aynı. Geçmişten bugüne gelen sıkıntılarımız var. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Hem de ileriye dönük projelerimizi yapıyoruz. Zaten bahsettiklerimizi bu dönem yapma sözü vermiştik. Bunların üzerine çıkmak zorundayız. Yeni dönemde yeni belediyecilik anlamında kendi beldemiz de insanlarımıza toplumumuza daha rahat daha refah yaşanılabilir bir kent yapmaya çalışacağız. Burası kömür memleketi. Maden havzası. Bu memlekette bir gerçek vardır ki gerçekten çok zor kömür tozundan kurtarmak. Lavuar var. Bunları asgari seviyesine indirme çabasındayız. Vatandaşlar da bunu daha rahat keyifli yaşasınlar. Benim için ilk önce vatandaşın sağlığı çevre düzeni güvenliği önemli. Bizim çalışmalarımız bu yönde olacak. Öncelikle olmazsa olmaz dediğimiz spor kompleksi ve meydan. Yapmamız şart. Arkasından güzel bir alan bulabilirsek TOKİ getirerek, konuta döndürmek istiyoruz. Kentsel dönüşümü gelikte yaşatmak istiyoruz. “

‘Bu seçim hepsinden daha önemli’

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin 2023 seçimlerinin önemi olduğunu söyleyerek, “Biz çok seçim gördük. Ben kendim iki tane belediye Başkanlığı seçimi gördüm. Daha önce referandum, genel seçim. Milletvekilliği bir çok seçim gördüm. Daha da olacak. Bu seçim hepsinden daha önemli. Bizim cumhurbaşkanımızın ilk hedefi 2023 demişti. 2023 yılına geldik. Bu gelene kadar da çok mesafe katettik. Çok çalışmalarımız oldu. Gerçekten ülke kalınmaya yönelik atak yaparak büyüyerek daha da büyüyecek inşallah. Bugünlere geldi. Bizim ülkemizin büyümesini çekemeyen güçler maalesef birleşmiş durumdalar. Bu hedefi aşmamız gerekiyor. Bunu Allah’ın izniyle başaracağımızdan eminim. Bütün orta doğunun merkezinde bir tek Türkiye kaldı. İnşallah bizde bu bütünlüğü koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Tabi yerel de belediye başkanları seçimleri daha var. Bizde elimizden geldiği kadar çalışacağız. Başaracağız. Yaptıklarımızı anlatsak ondan sonraki sürece bakarız inşallah. Çünkü bitim yaptıklarımız kafi değil. Önce bu dönem için söz verdiklerimizi yapalım, sonra ilerisine bakacağız inşallah”şeklinde konuştu. 

‘Kısmetse yeniden aday olacağım’

Belediye Başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını belirten Başkan Sezgin, “Kısmetse tabi ki aday olacağız. Biz bir göreve atandık. Şimdi o arkadaşlarımızla hedeflerimiz vardı. Adım adım daha güzel şeyler yapmak zorundayız. 2013 yılında belediye başkanı oldum. Hep hayalimde hedefimdi. Keyifli bir iş zor olabilir. Ben severek yaptığım bir meslek. Bununda karşılığını vatandaştan alınca, kendi adıma söylüyorum çok mutlu oluyorum. Zaman zaman yorulmak da isyan etsek de öyle bir zaman geliyor kimi geriye baktığınız da, yaptığınız bir eser bir çeşme bir saha yaşamın anlamı diye düşünüyorum. İnşallah bundan daha iyisini yapmak nasip olur”diye konuştu. 

‘Zonguldak göç veren değil göç alan şehir olacak’

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, 
“Ülke kazanınca Zonguldak’ta kazanacak. Zonguldak üreten bir şehir. Cumhuriyetin tarihinin ilk şehri. Türkiye ekonomisine katkı da bulunan bir şehir. Madeniyle, demiriyle, kömürüyle, santralleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi. Önümüzde ki 5 yıllık süre içerisinde Zonguldak Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olacağına inanıyorum. Bu zamana kadar göç vermişti Zonguldak, bundan sonra ki daha fazla göç olacağını düşünüyorum. Doğalgazın burada çıkması ülkeye kazanımı çok önemli. Üçleye kazanımı vatandaşa kazanımıdır. Vatandaşın rahatlığı ve refahıdır. Bizim çoluk çocuğumuzun geleceğidir. Çok büyük bir çalışma. İnşallah başaracağız. İlk doğalgaz çıkacak vatandaşa verilecek. Gelik beldesi de tüneller açıldığın da buradan Filyos’a  10 dakika da gidebileceksiniz. Yol ağı tamlandıktan sonra Zonguldak’ın çehresi değişecek. Gelik madeniyle üreten bir belde. Orayla bütünleştiğin de büyük kazanımı olacak.”

‘Zonguldak Belediyesinin AK Parti’ye geçmesiyle görev ve hizmet anlayışı değişti’ 

Zonguldak Belediyesinin AK Partiye geçmesiyle görev anlayışı ve hizmet anlayışının değiştiğini ifade eden Başkan Sezgin, “
Zonguldak İl, Kilimli  ilçe Gelik belde. Her ilçenin her beldenin yaşam gerçekleri vardır. Kilimli sahilde olan bir İlçe. Gelik’de doğasıyla olan bir belde. Bizim var olan güzelliklerimiz ormandır, oralar da mesire alanları yaparak buraya vatandaşları çekme niyetindeyiz. Yaşamı biraz daha şekillendirip güzelleştirebilirsek konutlarımızı güzel bir belde olacağımızı inanıyorum. Zaten öz kaynakları var. Gelik beldesinin şuanda 3 bin nüfusu var. Günde buraya 3-5 bin insan çalışmak için gidip geliyor. Burada kalınmasını sağlandığımız da burasının çok daha büyüyeceğine inanıyorum. Burada mutlu olduğun da burada kalacağına inanıyorum. Zonguldak Belediyesine AK parti geldi. Görev anlayışı ve hizmet anlayışı değişti. Kilimli öyle. Bu bir farklılıktır. AK kadroların çalışmasıdır. İnşallah daha iyilerini yapacağız”diye konuştu.

Röpörtaj : Emre Can Bayram

Kaynak : Ereğli Demokrat

WebmasterWebmaster