GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 17:33

Kdz. Ereğli Hamsi Festivali 17 Aralık'ta

"2002 Metre En Uzun Mangal" ödüllü Kdz. Ereğli Hamsi Festivali’nin 15’incisi 17 Aralık 2022 Cumartesi yapılacak. Festivalde Selçuk Balcı Sahne alacak. Halk Tv’de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar ve GLOBAL tv’de yayın yapan Kürşat Tüzmen ile benim Şehrim programları da festivalde konuk olacak.

Kdz. Ereğli Hamsi Festivali 17 Aralık'ta

Karadeniz’de yeterli hamsinin çıkmaması üzerine tarihi belirsizliğini koruyan 15. Kdz. Ereğli Hamsi Festivali 17 Aralık Cumartesi gerçekleştirilecek.

Hamsi Festivali ile ilgili olarak hızlı bir çalışma yapıldığını belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları söyledi:

HAMSİNİN ÇIKMASINI BEKLEDİK

Bugüne kadar genelde Hamsi Festivali'ni özellikle 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’ne denk getirirdik. Öğretmenlerimizle kutlardık. Ama bu sene ne oldu anlamadım. Palamut hamsiyi kovaladı, hamsi kaçtı ve hamsi çıkmadı piyasaya... Biz de hangi tarihte yapıcaz diye şaşkınlığa girdik, bekledik. Dün Kandilli açıklarında hemen Karadeniz hamsisi gördük, balıkçılar yakaladılar. Hamsi Festivali yapmaya karar verdik ve bütün ekiplerimizle toplantı yaparak organizasyonu planladık. 17 Aralık Cumartesi günü Hamsi Festivali’ni yapmaya karar verdik. Havanın da güzel olmasını bekliyoruz.

EditörEditör