GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-07-2024 23:13   Güncelleme : 15-07-2024 23:17

Kahramanlar Anıldı, Demokrasiye Bağlılık Vurgulandı

Vali Hacıbektaşoğlu: "Milletimiz 15 Temmuz'da Bir Destan Yazdı, Hain Darbe Girişimi Bertaraf Edildi"

Kahramanlar Anıldı, Demokrasiye Bağlılık Vurgulandı

Ülkemiz için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Zonguldak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşün ardından Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, hain darbe girişimini kınadı.

15 Temmuz darbe girişiminin 8’nci yılında Zonguldak Valiliği tarafından yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan 

Vali Osman Hacıbektaşoğlu;

“Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bundan tam 8 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine kasteden, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan, ordunun ve diğer stratejik kurumların içine sızmış FETÖ terör örgütü tarafından organize edilen hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak, milletimizin cesareti, feraseti ve vatan sevgisiyle bu hain plan bertaraf edilmiştir.

O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan milyonlar; tankların, tüfeklerin ve uçakların karşısında durarak demokrasimizi savunmuş, ülkemizin geleceğini FETÖ terör örgütü ve karanlık ellere teslim etmemiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin birliğini, beraberliğini ve demokrasimize olan inancını tüm dünyaya gösterdiği bir gün olarak tarihimize altın harflerle kazınmıştır. Kadın- erkek, genç-yaşlı demeden her kesimden vatandaşımız, ellerinde bayraklarıyla meydanları doldurarak ülkemize sahip çıkmış, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla dolu yürekleriyle bir destan yazmıştır.

O gece, milletimizin her bir ferdi, demokrasimize ve bağımsızlığımıza olan bağlılığını ve iradesini göstermiştir. Bu kahramanlık, sadece ülkemizin sınırları içinde değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığı takdir edilmiştir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan topraklarımızda, demokrasimizin ilelebet payidar kalması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemiz, sadece 15 Temmuz'da değil, her daim terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Devletimizin tüm kurumları, başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadeleyi en etkin şekilde sürdürmekte ve milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamaktadır. Bu mücadelede, milletimizin birlik ve beraberlik ruhu en büyük gücümüzdür. Terör örgütleri ve destekçileri, hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, ülkemizin huzurunu ve istikrarını bozamayacaktır. Değerli Zonguldaklı Hemşehrilerim, Bugün burada, demokrasimize olan inancımızı ve birlik ruhumuzu bir kez daha pekiştirmiş bulunuyoruz.

Gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla, vatanımızı ve demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz çünkü bizler, büyük Türk milletinin evlatları olarak, hiçbir zorluk karşısında yılmadan, vatanımızı koruma kararlılığındayız.

Gelecek nesillerimize daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakma azmiyle, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada toplanan siz değerli hemşehrilerimin sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun, ülkemizin geleceğine ışık tuttuğunu görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum.

Bir kez daha, 15 Temmuz gecesi ülkemiz için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Başta Gazi Mustafa

Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Siz değerli hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyor; barış, huzur ve esenlik dolu günler diliyorum” dedi. 

 

WebmasterWebmaster