GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-03-2023 12:16

İl Genel Meclisi üçüncü birleşimini yaptı

Zonguldak İl Genel Meclisi Mart ayı 3'üncü Birleşimi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi üçüncü birleşimini yaptı

Meclis, yoklama ve bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

Mecliste gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi Üyeleri, Ormanlı köyündeki mezarlığa sundurma yapılması konusunu dile getirdiler.

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle: Kozlu İlçesine bağlı köylerin beton kanal işlemlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 80.000,00 TL ödeneğin, İl Özel İdaresi 2023 yılı bütçesinin; Strateji Geliştirme Müdürlüğü Bütçesindeki Hazine Yardımları (Mahalli İdare Yardımları) harcama kaleminden tenzil edilerek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri harcama kalemine aktarılması hususunun görüşülmesi.

Gündemin 4'üncü maddesi: Kdz. Ereğli İlçesi Akkaya Köyü ile Dere Mevkii bağlısı arasındaki 6 km. olan yolun, yeni yol yapılması halinde bu mesafenin 1 km. ye düşeceğiyle ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetlerine Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları, 9 – 10 – 7 sayılı raporlarının görüşülmesi. Gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Hayrettin Kartal "Genelde köylerimizde cenaze namazları mezarlıklarda kılınıyor. Çoğu köylerimizde de namazların kılındığı musalla taşının üzeri kapalı. Yağmurdan ve güneşten korunmak için sundurma yapılmış. Ormanlı köyümüzün hemen çıkışında bulunan Karakoç var. Bu köyümüzün muhtarı 2019 yılında bir sundurma talep etmiş. Talebinin 2019 yılından beri yerine getirilmediğini söyledi. Halbuki 5-10 bin liralık bir masrafla bu konu çok rahatlıkla halledilebilir" diye talepte bulundu.

AK Partili Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ise konuyu yeni öğrendiğini belirterek "Geçtiğimiz hafta köye gittiğimizde sundurma talebini muhtarımız bize de bulundu. Benim konudan geçen hafta bilgim oldu, bilgimiz yoktu. Arkadaşlarımızla da değerlendirdik. Muhtara sorduğumda maliyetinin 150 bin lira olduğunu söyledi. Geçen ay burada aldığımız bütçe kanunda ki aldığımız karar gereği köylerimize ödeneğimiz 60 bin lira. Ben muhtarımıza en üst limitten katkı verebileceğimiz ve dosyasını hazırlaması gerektiğini söyledim. Muhtar arkadaşlarımızı taleplerini ilgili kurumlara yazıyorlar. Fakat taleplere aşırı yoğunluk olduğu için taleplerin önceliğinde sıkıntı oluyor. Bu tür acil konularda ihtiyaçlarını söylerlerse çok daha seri olur diye düşünüyorum. Talep noktasında baktığımızda 3 binin üzerinde talep var. Ondan kaynaklı bir gecikme yaşanmış sorun çözülecek" açıklamasını yaptı.

EditörEditör