GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-02-2023 13:03

Depremzedeler yurtlarda misafir ediliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası 145 kişi Çaycuma ve 13 kişi Kilimli olmak üzere deprezedeler Zonguldak'a getirildi.

Depremzedeler yurtlarda misafir ediliyor

Depremzedeler Zonguldak'ta öğrenci yurtlarında misafir ediliyor.
Bu kapsamda da Kahramanmaraş ve 
Malatya'dan iki depremzede aile Zonguldak'ın Kilimli İlçesinde Gençlik Spor Bakanlığı'na ait öğrenci yurtlarında misafir edilmeye başlanıldı.
Devlet depremzedelerin yararını sarmak ve depremden etkilenenleri barındırmk için  onları Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı yurtlarında misafir etmeye başladı.
Depremzede Anne Bedriye Cambal ve Kızı Feray Cambal, "Nefes almak gerçekten güzel şu anda hayatta olmak çok güzel geride her şeyi bırakarak buraya geldik. Devlet yardımları çok çok fazla. Biz depremi 11 kattaki dairemizde yakalandık. O an gerçekten yaşadığımız acıyı tarif edemeyiz.
2. depremi de dışarıda yaşadık. Her şey alt üst oldu taş taş üstünde
Allah kimseye göstermesin.
Daha önce Zonguldak bizim için haritada sadece bir iyiydi ilk defa geliyoruz. O kadar çok çaresizlik ki orada devletin bize sahip çıktı. Şu anda orada insanlar kalmadı herkes bir tarafa dağıldı.
Devletimiz tüm imkanları seferber etti. Şu an devletimiz tüm imkanları seferber etmiş durumda.
Çok geçmiş olsun herkes için Rabbim ölenlere rahmet eylesin yaralara acil şifalar diliyoruz yaşayanlar gerçekten mucize eseri olarak yaşıyoruz. Türkiye'nin sonuçta deprem gerçeği var ve bu depremler gibi yüzleşmek zorunda kalacağız. Zengin fakir ayrımı kalmadı herkesin evi yıkıldı.
Madecilerimize geldi orada araba kurtarma çalışmalarına katıldılar. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Depremzede Hüseyin Durma, "Buraya Kahramanmaraş Afşin'den geldik.Depremi anlatmak gerçekten çok zor. Yan tarafımızda bina yıkıldı. 3 tane yaralı ve ölü vardı 5 tane yaralı vardı ancak onları çıkartabildik. dışarıda daha ne kadar var bilemiyoruz. Benim ailemden can kaybı yok Allah'a şükür. Devletimiz her türlü katkı ve desteği verdi sağ olsun Allah razı olsun. Devletimiz başımızdan eksik olmasın. Arama kurtarma ekipleri olsun tüm destek olsun hepsi yanımızda oldular.
Türkiye'mizin başı sağ olsun.
 Allah bir daha böyle bir daha affet göstermesin" dedi.

EditörEditör