GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2023 14:33

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

İş insanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti, 2023 yılı sonuna kadar rödövanslı sahaların dayanma gücünün kalmadığını söyledi.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

İş insanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, Rödövans saha sahiplerinin artık dayanacak gücü olmadığını belirterek, yetkililerin sesini duymasını istedi.

 

KONUŞMAKTAN BAŞKA İLERİYE GİDEMİYORUZ

Alaattin Kurnaz yaptığı açıklamada: "Rödövans ile ilgili yaklaşık 34 yıldır bir kültür var. Türkiye ekonomisine katkı vermiştir. 22 Rödövanslı saha sahibi var. Türkiye genelinde 3 bin Rödövanslı saha var, çırpınıyoruz. Yaşanan krizleri hep bizler çektik. Zonguldak Taşkömürü önemlidir, bir deprem yaşandı TTK ve Rödövans sahibi arkadaşlar gittik. Maddi manevi destek verdik, arkamıza bakmadan gittik ve gönderdik. Şuanda üretimler durma noktasına geldi, elektrik santrallerine kömür göndermiyoruz. Kömür maliyetleri yükseldi, EPDK indirime gitti, elektrik ve doğalgaz da indirim oldu. Mart ayında 825 liraya kömür verilirken şu anda 600 küsüre kömür veriyoruz, bu maliyetlerle kim ayakta durabilecek. Bizden bedava kömür istiyorlar. Buna bir dur demeleri lazım. Atıl yerlerden üretim yapan insanlarız, bise destek vermeleri lazımken yüksek bedeller ödüyoruz.TSO Başkanımızla beraber, Zonguldak Valisini, bürokratları bilgilendirdik, Bakana kadat ilettim. Rödövans bedelinin yüksek değilde minimum alınması için mücadele ettik.Sayın Bakanımız geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a geldiginde, bu maliyetlerle bu işi yapamayacağımız söyledik. Yıllardır bir noktaya gelemedik, karşımıza hep bir Sayıştay geliyor. Hiçbir şey Sayıştaya takılmıyor da Rödövanslı sahalar mı takılıyor. Bu işin sonu nereye gidecek bilmiyoruz. Ben burada eski olduğum için mi cezalandırılıyorum. Hep beraber bir araya gelip bunu çözmemiz gerekiyor.Konuşmaktan başka hiç bir yere gidemiyoruz. Sayın Bakanımız talimat verdi ama gel gelelim burada ki TTK yönetimine Sayıştaya takılırız diyorlar. 2023 yılı sonuna kadar dayanacak gücümüz kalmadı."

WebmasterWebmaster