SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:33

ÇAKIR, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BAYRAMINI KUTLADI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Mehmet Fatih Çakır, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

ÇAKIR, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BAYRAMINI KUTLADI

Çakır, açıklamasında, 14 Mart 1827’de Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşunun yıldönümü vesilesiyle, 1919 yılından bu yana kutlanan Tıp Bayramı’nın, hekimler ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına saygı ve özlük haklarının iyileştirilmesi konularının gündeme gelmesi için bir vesile olduğunu belirtti.

AK Parti Aday Adayı Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Tüm tarihimiz boyunca olduğu gibi, son dönemde yaşadığımız koronavirüs pandemisi ve deprem felaketleri gibi olaylarda, insan sağlığı için en ön safta yer alan ve özverili çalışmalar yürüten sağlık çalışanlarımız, toplumun takdirini kazanmış, en değerli mülkümüz olan hayat ve sağlığımızın idamesi için eşsiz, unutulmaz bir rol üstlenmişlerdir.

Bu rolü, hekimlik mesleğinin evrensel ilkeleri çerçevesinde üstlenen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın, huzur içinde, şiddetten uzak, daha iyi koşullarda yerine getirmesi, ‘Bir kişiyi kurtaran, tüm insanlığı kurtarmış gibidir’ ayetini kılavuz edinen inanç ve kültürümüzün emri olması yanında, kamu ve birey olarak hepimizin ortak dileğidir. 

En kaliteli sağlık hizmetini sağlık çalışanlarımıza, şiddet ve çeşitli olumsuzluklardan uzak, huzurlu bir çalışma ortamı sağlayarak alabileceğimiz unutulmamalıdır. Devletimiz ve hükümetimiz, bu doğrultuda, tüm sağlık çalışanlarımızın daha iyi bir ortamda hizmet verebilmesi için gerekli altyapı ve yatırımlar ile daha huzurlu bir sağlık hizmeti için gerekli yasal düzenlemeleri bugüne dek yapmış, değişen koşulların gereği olan iyileştirmeyi gerçekleştirmeye bundan sonra da devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler içinde, başta son yaşadığımız depremler olmak üzere, bugüne dek sağlık hizmeti verenlerden ebediyete intikal etmiş olanlara Allah’tan Rahmet, halen görevinin başında olan değerli hekim ve tüm sağlık çalışanlarına huzur dolu bir çalışma ortamı, müreffeh bir yaşam dilerim. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.”

WebmasterWebmaster