GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-06-2024 12:37

Çağlayan Zonguldak'ın Kurtuluş Günü Kutladı

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan Zonguldak'ın Kurtuluşunun 103. Yılını kutladı.

Çağlayan Zonguldak'ın Kurtuluş Günü Kutladı

Bugün, kahraman ecdadımızın eşsiz mücadelesiyle kazandığı bağımsızlık ve özgürlüğün 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Ayrıca, Zonguldak'ın Cumhuriyet'in ilanından sadece üç yıl sonra, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ili olma onuruna sahip olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu yıl aynı zamanda, Zonguldak'ın il oluşunun 100. yılına da denk gelmektedir. Zonguldak'ımız, Türkiye'nin büyüme ve kalkınma sürecindeki önemli bir kilometre taşıdır. Kömür madenleriyle başlayan enerji başkenti kimliği, günümüzde doğalgaz keşfiyle daha da güçlenmiş, şehrimizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlamıştır.

Bugün, şehrimizin kurtuluşunun gururunu yaşarken, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Zonguldak'ımızın geleceği için hep birlikte el ele vermeliyiz. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu topraklarda, kardeşlik ve dayanışma ruhuyla hareket ederek şehrimizi daha da ileriye taşımalıyız. Birlik ve beraberlik içinde, Zonguldak'ımızın kalkınması, gelişmesi ve daha güzel yarınlara ulaşması için var gücümüzle çalışacağımıza olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Zonguldak’ın Kurtuluş Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Şehrimiz Türkiye yüzyılında ülkemizin parlayan yıldızı olmayı sürdürecek ve Zonguldak yüzyılının başlangıcıyla hep birlikte, daha güçlü bir Zonguldak için omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.

WebmasterWebmaster