YEREL
Giriş Tarihi : 03-01-2023 11:44   Güncelleme : 03-01-2023 11:50

BEÜ REKTÖRÜ YÜZÖLÇER; ‘19 öğrenciyi intihardan kurtardık’

BEÜ REKTÖRÜ YÜZÖLÇER; ‘19 öğrenciyi intihardan kurtardık’

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi  Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER,”Öğrenci destek ve psikolojik destek koordinatörlüğü kurduk. Sağolsun onlar da çok güzel çalıştılar. 27 bin öğrenciyi taradılar. 250 öğrenciye destek sağladılar. Kurduğumuz ofiste psikolokta var. 19 öğrenciyi intihardan kurtardık.”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından Konuk evinde basın mensuplarına kahvaltı düzenlendi.

Kahvaltıya, Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC)Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD)Başkanı Mustafa Emen ve gazeteciler katıldı.

‘19 öğrenciyi intihardan kurtardık’

19 öğrenciyi intihardan kurtardıklarını ifade eden Rektör Özölçer, “Geçmiş olan yeni yılınızı kutluyorum. Bundan 8-9 ay önce Nisan tarihinde cumhurbaşkanımızın tensipleriyle göreve atandım. Cumhurbaşkanımız da uygun gördü. Göreve başladım. Öncelikle amacımız üniversitemize fakültelerimize hizmet etmek. Zonguldak’a hizmet etmek. Biz sadece eğitim araştırma yapıp etrafınızı en ufak faydamız olmuyorsa anlamlı birşey değil. Çevremizde ki insanları aydınlatmamız gerekir. Üniversitemizi seviye atlatmamız gerekir. Pandemi de etkiledi. Üniversiteler geride kaldı. 92 yılında kurulan üniversiteler arasından geride kaldık. Üzerimizde ki ölü toprağını atmamız gerek. Klasik bir rektör davranmak yerine açık sözlü ve dürüst olmaya çalışıyorum. Mühendis olmamız dolayısıyla sayılar bizim için önemli. Sayısız birşey asla olmaz. 8 aylık süreçte pek çok şey yaptık. Geldiğimiz de 5 sene de üniversite de sayılarla profil nedir diye kitapçık çıkarttım. Ben geldiğim de neydi şimdi sayısal olan neydi. Öğrenci sayısından tutun inşaat sayısı. Herşey bu kitap içersinde 2021 yıla kadar ne yapılmış ne etkinlik düzenlenmiş bunları yayınlamak istedim. Ben giderken de kendi zamanımda yaptığım verileri yan yana koyarak birşey yapabilmişsek güzel birşey. Bu kitaplardan basılıp hepinize gönderilecek. Devletimizin verisi üniversitemizin verisi neyse o. Neler yaptık. Başlıklar şeklinde. Üniversite beyaz masa diye benzer birşey olsun. Atandığım ilk hafta 2 tane öğrencimiz intihar etti. Bu bizi çok etkiledi. Sadece psikolojik değil her türlü destek olalım. Öğrenci destek ve psikolojik destek koordinatörlüğü kurduk. Sağolsun onlar da çok güzel çalıştılar. 27 bin öğrenciyi taradılar. 250 öğrenciye destek sağladılar. Kurduğumuz ofiste psikolokta var. 19 öğrenciyi intihardan kurtardık.”

‘Hedefimiz 1000 öğrenciye burs vermek’

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Hakkı Özölçer, “Üniversite de kurulan vakfın hedefinin 1000 öğrenciye burs vermek olduğunu söyleyerek, “Öğrencinin işe ihtiyacı var iş buluyoruz. Paraya ihtiyacı varsa para bulmaya çalıştık. Üniversitemizin vakfı vardı. Ben 2001 yolunda buraya geldim. Vakfımız istediği gayret gösteremedi. Vakfımız büyük olmalı kimsenin birşeye ihtiyacı olmamalı. Sürdürülebilir olmalı. Vakfımız gelir getirecek şeyler yapalım. 15 Temmuz halka açılmasına yönelik talep vardı. Risk aldık. Vakfımız çok çalışıyor bu mana da. Kafe Akademiyi kurduk. Zonguldak görmediğimiz kadar büyük destek oldu. Masa sandalyesi. Vakfımız büyük para harcadı. Öğrenciler burs vermeye başlattık. 450 öğrenciye burs sağladık. Yemek bursu sağladık 1800 TL. Belge getirilebilenlere. 34 bin üniversite var, 17 bin başvuru oldu. Bu hafta itibariyle üstlerine tanımlandı. 1800 TL öğrenci bedava yiyor. Giderek büyüyor. Seneye 1000 öğrenciye burs vermek istiyoruz. En ihtiyacı olanlardan başladık. Şehit ve Gazi çocukları. Onlara ilk sıraya yazdık. Gelir durumuna göre sıraladık. Öğrencilerimize destek sağladık”diye konuştu.

‘Onkoloji bölümüne Doc seviyesinde bir doktor gelebilir’

Üniversite hastanesine Doç. seviyesinde bir onkoleji doktorunun geleceğini ifade eden Rektör Özölçer, “Bizden en çok istenilen şeylerden bir tanesi tıp fakültesi. Sağlık kampüsü. Zamanımızın çoğunu onlar aldı. 609 tane yatak kapasitemiz var. Tabi pek çok şey yaptık. En şok istenilen onkoleji milli eğitim bakanımız Mahmut Özer zamanında onkoloji binası daha atıl durumdaydı. Rektör Yardımcısı, Bekir arkadaşımız kemo terapi doktorunuz eksikti. Valimizin destekleriyle Onkoleji problemimizi öyle çözdük. Doc. seviyesinde bir doktorumuzu da getirmek üzereyiz.”

‘Batı Karadeniz’de İlklerin hastanesindeyiz’

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Batı Karadeniz’de ilklerin hastanesi olduklarını söyleyerek, “Pandemi dolayısıyla üniversite hastanelerini biraz destekledi. Döner sermaye gelirleri arttırıp memnun etmemiz gerekiyordu. Hem döner sermaye dağıtamıyorsun. Devletimiz üniversite hastanelerine yardım ediyor. Hastaneyi derleyip toparlamak açısından. Göğüs Hastalıkları birimi hizmete geçti. Onjo cihazı alındı. Seneye de becerebilirsem emar cihazı almayı düşünüyoruz. Bir kaç ay içerisinde bay pas ameliyatı da yapacağız. Diş hekiminde yenilemeler yaptık. Kemik iliği nakli yapmak istiyoruz. 1 doktorumuzu kursa gönderdik. 6-7 ay sonra kemik iliği nakli çalışmaları başlayacak. İl dışından çok hasta geliyor. Batı Karadeniz’de ilklerin hastanesiyiz.”

‘Ereğli sıkışmış durumda’

Ereğli’nin sıkışmış bir durumda olduğunu ifade eden Rektör Özölçer, “Hastanemizle ilgili çalışmalar devam ediyor. Hastalarımız geliyor parası yok. Arabası yok. Araba da yatıyor. Bunlara ses çıkarmıyoruz. Boş yatak olunca yatırıyoruz. Hasta yakınları için butik otel gibi birşey olsa. Hastenemiz yenilemek istiyoruz. Bütün poliklinikleri dışarı taşıyacağız. Hala dört kişilik odalarımız var. Tıbben doğru olan 2 kişilik dört kişilik. Eczacılık fakültesi devam ediyor. Spor salonu BESYO binası için onunda çalışmaları var. Tekno parkımız var. Gelir gelmez onu büyütme yoluna gittik. Epey bir arttırmış olduk. Nisan ayında 5 firma yükseltip 18’e yükselttik. Çaycuma da yeni bir tekno park tahsis etmek istiyoruz. Pek çok şey sürekli eğitim etkinlik gerçekleştirdik. Sürekli eğitim merkezimiz 41 kurs düzenlemiş. Yapı işlerim devam ediyor. Bakım onarım yenileme. Bizim 1 kampüsümüz var. 1 tanesi de boş. Bunların herşeyi bizden soruluyor. Üniversitemizin dijital altyazımızı gerçekleştirmek için android ve iOS yazılımlarını yaptık. Tuvaletler hariç her yere ulaşabiliyorsunuz. Hastanemiz de dijital çağrı merkezine geçtik. Erdemir’in vermiş olduğu 3 milyon dolar para var. Ereğli’de 3 tane fakültemiz var. Baya geniş bir mekana ihtiyacımız var. Ancak kısıtlı imkanlar.İletişim fakültesi için bir bina istedik. İncir harmanında kolon kiriş kesmesi sonucunda bir bina yıkılma tehlikesi vardı. Onlara bir bina istedik. Seneye alabiliriz. Ereğli ve bura için bir bina. Ereğli de sıkışmış durumdalar. Oraya acilen birşeyler yapmamız gerek. Buraya bir blok vakıf yapabilir. Erdemir bu yardımı arttırabilir. Biz devlet olduğumuz için imzaladığım protokole bakarım. Erdemir 5-6’ya çıkarabilirim demiş. İnşallah oraya 10 bin metre kare yer yapmayı düşünüyoruz. Kantn sorununu çözdük. Türkiye petrolleriyle bir hikayemiz oldu. Türkiye’ye örnek olacak şekilde devam ediyor. Beyaz yakalı çalışanları buluyor. Mustafa Çufalı zamanında başlayan şeyi devam ediyoruz. Açık Deniz Sonaj ve Açık Deniz devam ediyor. İyi bir tepki geldi. Türkiye de ikinci sırada meslek yüksek okulları arasında. Sondaj makinesi kuracaklar”diye konuştu.

WebmasterWebmaster