GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 16:36   Güncelleme : 01-03-2023 16:45

Başkan Keleş'ten hodri meydan! 'Yargı huzurunda hesap verin'

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, gazeteci Gamze Taşdemir’in Radyo Kulüp’te her sabah hazırlayın sunduğu ‘Güne Başlarken’ programına konuk oldu.

Başkan Keleş'ten hodri meydan! 'Yargı huzurunda hesap verin'

Pazartesi günü Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un basın mensuplarına yaptığı açıklamaları değerlendiren Başkan keleş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde yaşananları ve Zonguldak’ın depreme dayanıklılığı konusunda çalışmalar yapılması konusunda açıklamalarda bulunan üç Belediye Başkanını eleştiren Başkan Fatih Keleş, bir öneri de bulunarak: ‘Bu şehir 3 Belediye Başkanından ibaret değil. 8 ilçe 20 tane Belediye Başkanı var. Hadi hodri meydan! Yapılan imarlar, açılan davalar ile ilgili ‘Ben haklıyım, haksızım, hukukluyum, hukuksuzum’ kısmını geçelim hodri meydan! Bu şehirde denetlenecekse denetlensin, yargı huzurunda hesap versin’ dedi.

‘YARGI HUZURUNDA HESAP VERSİNLER’

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş yaptığı açıklamada: “Zonguldak’ta hiçbir sorunları yokmuş gibi belediye başkanları çıkıp imar affına karşıyız diyerek açıklamalar yapıyorlar. Ben kendimi asarım diyen Belediye Başkanları var! Biz Ali Bektaş’ın intihar etmesini, intihara teşebbüs etmesini istemeyiz! Etmeyeceğini biliyoruz ama siyasetçi kavramını bırakalım bir insanın canına kast edeceği kelimesini kullanması bile çok acı bir şey. Bu şehri bu hale biz getirmedik. Bu şehirde bu imarları halkımız tarafından görev verilen belediye başkanlarının imzalarıyla oldu. Belediye meclisleri, imar müdürlerinin de imzalarıyla oldu. Burada balık baştan kokmuş! Bir anda 2 Belediye Başkanımız dikey mimariden yatay mimariye geçiş kararı mı verdi? Öyleyse her yaptıkları doğruysa gerçekten tebrik ediyoruz. Yapılan açıklamaları takip ettiğimiz kadarıyla sevgili Zonguldak Belediye Başkanı deprem bölgesine gidilen araca ciddi bir şekilde takılmış vaziyetteler! Ama onun haricinde intihar etmelerine gerek yok. Kendi kendilerinin hakkında suç duyurusunda bulunsunlar. Hukuk, Türk Yargısı ne diyorsa eğer hukukunda olduğuna inanıyorlarsa, güveniyorlarsa kendileri hakkında suç duyurusunda bulunsunlar. Bunu biz demiyoruz, elimizde olan belgeler var. Sadece deprem bölgesine giden merkez ilçenin 3 tane belediye başkanı var. Bu şehir 3 Belediye Başkanından ibaret değil. 8 ilçe 20 tane Belediye Başkanı var. Hadi hodri meydan! Yapılan imarlar, açılan davalar ile ilgili ‘Ben haklıyım, haksızım, hukukluyum, hukuksuzum’ kısmını geçelim hodri meydan! Bu şehirde denetlenecekse denetlensin, yargı huzurunda hesap versin. Ali Bektaş kişi olarak dobra bir insan ama, ‘Kendimi asarım’ demek yerine hukuktan razılarsa buyurun hukuk yoluna gidelim. Bütün imarlar, binalar hepsi denetlensin. Zonguldak’ta yıkım kararı alınmış bina var mı? Var olduğunu biliyoruz. Biz bunlarla ilgili görevini yapmayan herkesle ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

EditörEditör