GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2022 12:08

Başkan Altun: ‘Kilimli terk edilen değil tercih edilen bir şehir oldu’

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, bugün Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC)’de Editör Masasında Derya Akbıyık’ın konuğu oldu.

Başkan Altun: ‘Kilimli terk edilen değil tercih edilen bir şehir oldu’

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kilimli’nin artık terk edilen değil tercih edilen bir İlçe olduğunu söyleyerek, meydanıyla sahil yoluyla modern bir İlçe olduğunu ifade etti.

Başkan Altun, 45 ay gibi görev süresi geçirdiğini ve 2 dönemde daha başkanlık yapmak istediğini açıkladı.

‘Kilimli tercih edilen bir yer oldu’

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC)Başkanı Derya Akbıyık, “Bugün Editör masasında Kilimli Kamil Altun ile bilekteyiz. Kamil Başkan Kilimli bizim içim parlayan bir İlçe. Terkedilen değil tercih edilen bir İlçe haline geldi. Kilimli sahil yolu açıldı. Kamil Başkanım bugünü yarını bie çok proje yapılıyor. Kilimlinin sahil yolu kent meydanı yurtlar açıldı. Bir şehirleşme oldu. Doğalgaz altyapı yapıldı. Bugünden sonraki hedeflerini alalım”dedi.

‘2 dönem başkanlık yapmak istiyorum’

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, “Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Şöyle bir durum vardı 3’üncü davetiniz gelebildik. Rahmetli olan öğrencimize başsağlığı diliyorum. Göreve geleli 45 ay oldu. 45 aya bakıyorum. 45 deyince uzun bir ay. 45 gün gibi geçmiş. İyisiyle kötüsüyle iyinin çok fazla olduğu kötünün az olduğu çok işler başardığım süre olarak görüyorum. Kilimliye çok çok biliyorsunuz. Hem siyasi hem spor olarak kilimli Zonguldak’ın lokomotif olmuş güzide bir ilçeydi. Her zaman 2 dönem belediye başkanlığını yapmak istiyorum”

‘2,5 yıl tadilat tamirat yaptık’

2,5 yıl tadilat tamirat yaptıklarını ifade eden Başkan Altun, “İlçemiz diğer ilçelere göre çok çok geri kalmıştı. Yapılacak çok işimiz var. Doğalgaz bitti. Su hatları bitti. Tüm işler bizde. İşimiz hem zor hem kolay. Zor neden herşey biz yapmak zorundayız. Tabu müdürlüğü asfalt doğalgazın gelmesi bizde. Kolay diyorum. Bizden önce ki dönem bu taş buradan alıp buraya konulmadı. İl dışından dostlarımız görmüşlerdi. Başkanımız çöpümüz alsın yeter. Gibi gibi. Programa gittiğinde İl dışında Kİ arkadaşlarımız aradı ciddi mi söylüyorsunuz. Bu şehir temizliğe bile hasret. Biz söylediklerimizin çok çok fazlasını yapacağımızı söyledik. 45 aydır gece gündüz demeden bu şehrin gelişmesi modernleşmesi için kapı kapı dolaşıyoruz. Yüzde 99 kapısını tıkladım. Laik olduğunuz Hizmetleri getirebilmek için hizmete talebiz. 2,5 yıl tadilat tamirat yaptık. 2022 Kilimlinin senesi. Üzerinde ki karanlığın attığı sene. Buradan Ali Bektaş Başkanım söyledi. Burada bir anlayış değiştirelim. Burada hizmet ve huzur kenti olsun. Artık kilimli hizmet ve huzur İlçesi. Cadde de sokaklarda dolaştığımız da ilçe dışında yaşayan vatandaşlarımız şöyle diyorlar, 30 yıl önce kilimliden ayrıldım herşey aynı. Artık bu söz değişti. Kilimli Filyos’a ulaştığında Filyos’a açılan kapı Kilimli olacak.”

‘Doğalgaz oranını yüzde 90’a çıkardık’

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, doğalgaz oranını yüzde 90’a çıkardıklarını söyleyerek, “2019 yılında Selim ve Ali Başkanla beraber Akmercan İstanbul’a gitmişti. Herkes kendini tanıttı. Ben Kilimli Belediye Başkanı dediğim de değişti mi gel anlatıcam. Biz orada çalıştırılmamak için mücadele ettik. Doğalgaz yüzde 45 oranındaydı.18 ayda yüzde 90’na çıkardık. 5 bin 600 üzerinde abone var. Artık havası temiz bir ilçe. Bu anlamda çok fazla ivme kaydettiğimizin önemini yaşıyoruz. İlçe olduğumuzun önemini hissedemedik. Vatandaşımızın işlerini halledeceğim kurumlar yoktu. Kaymakamlığımızın yapıldığı yerde tabuyla alakalı işler sıkıntı vardı. Girişimlerimiz sonucunda tabu müdürlüğümüzü getirdik. Baktık noter yok, hemen talimat verdi noter kuruldu. Bunları başardığımızı görüyoruz. Tamamladığımız projelerden birisi dere ıslahı. Birinci etabı tamamlandı. İkinci etabı başlayacak. Şuanda ihalesi yapıldı. Firmaya yer teslimi yapıldı. Önümüzde yılın başlarında çalışma başlayacak. Dereye akan kanalizasyon sistemlerinde dereye akmayacak. Bugüne kadar hiç kafa yorulmamış”şeklinde konuştu.

‘Modern bir meydan yaptık’

Modern bir meydan yaptıklarını ifade eden Başkan Altun, “Yine seçim döneminde söz verdiğimiz vaat ettiğimiz projeydi. Madenci şehri olduğumuz bile belli değil. Bir meydanımız bile yok. Ama öyle değil tabi ki. Burada 13 dükkan sahibi vardı. Ayaklarına gittim. Bir tanesi hiç tereddüt etmedi. Modern kilimliye yakışır en modern oturma grubuyla 103 tane ağaç dikerek. İlk yapımında 4 bin çiçek diktik. Modern gölgeleme sistemleri. Bir buluşma noktası oldu ve şehrin çehresi değişti.”

‘Balıkçılarla sıkıntısı olan belediye başkanı olabilir mi?’

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, “Kilimli Belediyesinin Kamil Altun’un Kilimli Kaymakamalığının balıkçılarla sıkıntısı yok. Burada önce ki hafta evinin ekmeğini balıkçılıkla geçinen bir toplantı yaptık. Kilimlinin limanın içerisinde modern birşeyler yapacağız. Aslında bunlarla iki toplantı yaptık. Kendisine de söyledik. Siz akademisyen diyorsunuz. Burası yıkılırsa Kilimli Belediyesinin projesi var. Gelin oraya taşının dedim. Biz hepimiz taşınacağız dediler. Süre gelen olayda. 3 milyonun üzerine sanayi bakanlığından yatırım çıkardık. Balıkçılarla bir sıkıntısı olan belediye olur mu? Sıkıntısı olan belediye bu hibe için Ankara’ya bakanlıklara gider mi? Kömür depolarını yıktık. KYK yaptık. Sahil yolunuz geçti Aslan kayasında biraz küçülme oldu. Orada bir projemiz var. Eski bir idman sahası var. 1’indi etap ve 2’inci etap yapmaya başlayacağız. Onu yükselttip, oturup denizi seyredecekler”dedi.

‘Şikayetçi oldum’

Kilimli meydanında kendisinin önüne kesen akademisyenden şikayetçi olduğunu ifade eden Başkan Altun, “Şikayetçi oldum. Savcılıktan o anın sesli kamera kayıtlarını istedim. Ben şaşkınım. İçimde ki isyanı ortaya çıkarıyorum. 5 bin 137 oy almış Kilimli Belediye Başkanıyım. İlk önce bunu saygı duyulması gerek. Whatsap’dan engelledim. Gecenin bir yarısı bana mesaj atıyorlar. Soğuk hava deposu, bir tek Ereğli de var Kozlu’da yok, Filyos’da yok Zonguldak’ta Kilimli’de olacak. Kilimli Belediyesi asfaltta şov yapacak. Sahil yolunuz geçti Aslan kayasında biraz küçülme oldu. Orada bir projemiz var. Eski bir idman sahası var. 1’indi etap ve 2’inci etap yapmaya başlayacağız. Onu yükselttip, oturup denizi seyredecekler”diye konuştu.

Programın sonunda Başkan Aybıyık, Başkan Altun’a günün anısına kent meydanı açılış fotoğrafını hediye etti. Başkan Altun, ise Başkan Akbıyık’a saat hediye etti.

EditörEditör