GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-08-2023 20:12

Bakan Uraloğlu köprü altı esnafıyla görüştü

Zonguldak’ta köprü altı esnafı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile alternatif köprü incelemesi öncesinde görüştü.

Bakan Uraloğlu köprü altı esnafıyla görüştü

Köprü altı esnafı Yavuz Yazıcı, “Biz köprü altı esnaflarıyız. Biz köprünün yıkılmaması taraftarı değiliz. Başkanımız da gayet güzel çalışıyor. Burada bir mağduriyet var. İlk önce yapılacak olan yerlerin yapılıp sonra biz oraya geçelim sonra köprü yıkılsın. 96 esnafız bizim derdimiz bu"

 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Adaşlarımız Elmaspark’ta ki yerlerine geçecekler. Arkadaşlarımız ağzımdan canlı duyacaklar. Biz sizi mağdur etmeyeceğiz. Aynı şekilde hak sahibi olacaksınız. Arkadaşlar böyle birşey söylüyorsam Sayın Bakanımı sizde beni bu dertten kurtarın. Bu köprü depreme dayanaksız olduğu için yıkılmak zorunda” diye konuştu.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ben şöyle bir tespit yapayım. Bu görevleri yürütmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş depreminde Adayımandaydım. İkinci depremi Afad binasının içerisinde geçirdim. O bina depreme dayanıklı olmasaydı o binanın altında kalabilirdik. Burayla ilgili verilmiş bir rapor var. Bu şehrin bu ülkenin yöneticisi olan herkes mesul. Allah korusun şuan deprem olsa orada bir müşteri ya da biriniz kalsa bunun sorumlusu hepimiziz. Belediye başkanımıza diyoruz ki yok burayı Köprüyü yapın. Buraya ciddi bir yatırım yapıyoruz. Yık derken kapıya mı atalım? Ama ufak bir mağduriyet olursa sineye çekeceğiz. Buraya gelmeden önce Valimiz, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz anlatmış. Sizi kapıya da atmıyoruz. Orasının ticareti burası gibi olmayabilir. Onu siz bilirsiniz bu geçici bir süreç” dedi.

 

WebmasterWebmaster