GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-12-2022 00:02   Güncelleme : 18-12-2022 00:03

Bakan BİLGİN açıkladı.. Asgari Ücret....

Bakan BİLGİN açıkladı.. Asgari Ücret....

Asgari Ücret Tespit Komisyonu; 2023 yılında asgari ücrete yapılacak olan zammı konuşmak için 20 Aralık gününü belirledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında yapılacak olan bu toplantıya; hem işçi kesiminden hem de işveren kesiminden sendikanın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin de katılacak. Toplantı öncesinde basını bilgilendirmek için açıklamalar yapan Bakan Bilgin; salı günü yapılacak olan asgari ücret zammının tespit toplantısında uzlaşmaya varılacağını söyledi. Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak; üçüncü toplantı olacak olan bu toplantıda aynı zamanda vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceklerini de sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin; Salı günü yapılacak olan üçüncü asgari ücret toplantısında uzlaşmaya varacaklarını ifade ederek herkesin gözünü kulağını üçüncü toplantıya çevirmesine neden oldu. Bakan Bilgin aynı zamanda emekçilerin beklediği, işverenlerin de ödeyebileceği bir rakam üzerinden uzlaşma sağlanacağını belirtti.

Asgari Ücret Belirleme Komisyonunda işçi heyetine başkanlık yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamalardan sonra yeni bir açıklama yaptı. Kavlak; herkesin asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgilendiğini ve komisyon görüşmelerinde ücret kadar önem verdikleri bir konunun da vergi düzenlenmesi olduğunu belirtti.

WebmasterWebmaster