GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-05-2024 13:01

Antrenör Serkan Akgün, Kocaeli'de Yapılan Haksızlığa Tepki Gösterdi!

Antrenör Serkan Akgün yapılan haksızlıklara büyük sitem etti.

Antrenör Serkan Akgün, Kocaeli'de Yapılan Haksızlığa Tepki Gösterdi!

26 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Geleneksel Dal ve Geleneksel Düzenlemeli Dal Gurup Yarışmaları’na Zonguldak’ı temsilen Zonguldak Gençlik Merkezi Spor kulübü katıldı. 

Aylarca bu yarışmalara hazırlanan Zonguldak Gençlik Merkezi ev sahibi Kocaeli karşısında büyük haksızlık ve adaletsizlik yapılarak elendi.

Antrenör Serkan Akgün büyük tepki göstererek “Kocaeli grup yarışmasında Kocaeli 8 dalda da birinci yapıldı. Bizim yarıştığımız gençler geleneksel düzenlemeli dalda Kocaeli temsilcisi bir alt kategori de bile derece elde edemeyecek kadar kötü bir ekip olmasına rağmen bizi o ekibe geçirttiler. THOF 2024 Gençler Düzenlemeli Dal Şampiyonu Zonguldak Gençlik Merkezi Spor Kulübü. Benim kararım bu. O kadar.” diyerek adeta isyan etti.

İŞTE SERKAN AKGÜN’ÜN TEPKİ DOLU SÖZLERİ”

Antrenör Serkan Akgün’ün tepki dolu açıklaması şöyle: “Türkiye Halk Oyunları Federasyonunda neler oluyor.

Yaklaşan başkanlık seçimi nedeniyle Halk oyunları yarışmaları delege kapma oyunlarına dönüştü. Kendilerine yakın gördükleri, her dediklerini yaptırdıkları hakemleri bu yarışmalarda görevlendirip istedikleri sonuçları alıyorlar. Kişisel hesaplaşmalar Halk oyunlarını bitirdi. Eskiden grup yarışmalarına her kategoride 8-10 il katılırken şimdi bunların yüzünden 1-2 ekip anca katılıyor. Federasyonun düzenlediği Kocaeli grup yarışmasında Kocaeli 8 dalda da birinci yapıldı. Bizim yarıştığımız gençler geleneksel düzenlemeli dalda Kocaeli temsilcisi bir alt kategori de bile derece elde edemeyecek kadar kötü bir ekip olmasına rağmen bizi o ekibe geçirttiler. Aslanı kediye boğdurdular. Sokaktan geçen birini hakem yapsan o bile iki ekip arasında en az 5 puanlık kalite farkı olduğunu görürdü. Bu kirli ayak oyunları bir çok yerde yapılıyor. Yarışmalar güç savaşlarına dönüştü.Federasyon düzenlemeli katılan kulüplere 4 bin TL. Düzenlemesiz dalda katılan kulüplere 3 bin TL. harcırah verebiliyor. Yol masraflarını cebinden vererek büyük fedakarlık yapan kulüpler sayesinde Halk oyunları Federasyonu ayakta durabiliyor yarışmalarını bu kulüplerin fedakarlığı sayesinde yapabiliyor. Bu kadar fedakarlık yapıp yarışmalara katılan kulüpler birde rencide ediliyor. Hakları yeniyor. Halk oyunları kimsenin tekelinde değildir. Federasyon yarışmaları adil hakkaniyetli bir şekilde yapamıyorsa eskiden olduğunu gibi yarışmaları Gençlik ve Spor genel müdürlüğüne yada Kültür Bakanlığına devretsin. Okul yarışmaları da eskiden olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılsın. Artık bu hak hukuk tanımaz şahısların Halk oyunlarından uzaklaştırılması gerekiyor. Bu konuda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzü göreve davet ediyorum.”

 

WebmasterWebmaster