GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-08-2023 12:54

Altın için rekor yıl sonu tahmini!

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, gram altın ve çeyrek altının yıl sonu göreceği rakamları açıkladı.

Altın için rekor yıl sonu tahmini!

Başkan Çelik açıkladı, gram ve çeyrek altın bu rakamları görecek.

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, “Sene sonuna gram artının fiyatını 2700 TL’ye revize ediyorum. Çeyrek altın ise 4500 bandını görecektir. Bu söylediğim rakamlar afaki rakamlar değil, piyasalara göre olan ciddi rakamlar” dedi.

 

Başkan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Çeyrek gram ve yarım gramların bundan sonra basılamayacağını, yasaklandığı söylendi. Düğünlerde çeyrek ve yarım gramlar takılırdı.

Tamamen kuyumcu sektörünü kıskaca alma operasyonları. Altın operasyonun engellenmesi için çeyrek ve yarım gram alınması için yapılan bir operasyon ama kesin ama kesinlikle tasdik etmiyoruz. Kapalı Çarşı altın piyasasına hükmedemezsiniz. Yapılanlar çok yanlış. Piyasalar allak bullak. İnsanların tasarruflarına da mani oluyorlar. Düğünlerde sattığımız çeyrek gram ve yarım gramdı. Artık düğünlerde çeyrek altın ve bilezik takılmıyor. Onları da tamamen kestiklerinde bizim sektöre yönelik ciddi bir operasyon olduğunu düşünüyoruz. Anladığım kadarıyla devletin elinde döviz olmadığı için büyük sıkıntı var. Sene sonuna gram artının fiyatını 2700 TL’ye revize ediyorum. Çeyrek altın ise 4500 bandını görecektir. Bu söylediğim rakamlar afaki rakamlar değil, piyasalara göre olan ciddi rakamlar. Yüzde elli sekiz açıklanan eflansyon rakamlarının merkez bankası başkanının söylemlerinin doğrultusunda doların 40 TL’yi göreceğine inanıyorum. Onun dışında da altının gramı 2700 TL çeyrek altında 4500 TL bandında olacak. 

WebmasterWebmaster