EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-05-2024 13:47

Altın Fiyatları Uçuşa Geçecek!

Altın 4 Bin Liraya Çıkacak! Kuyumcular Derneği Başkanı Çelik'ten Yatırımcılara Önemli Tavsiye

Altın Fiyatları Uçuşa Geçecek!

Zonguldak - Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altını bilenlerin yatırım tavsiyesi verdi. Çelik, gram altının 31 Aralık'a kadar 4 bin - 4 bin 300 lira bandına ulaşacağını öngörerek yatırımcılara altın almalarını tavsiye etti.

Çelik, daha önce yaptığı tahminlerin de tuttuğunu hatırlatarak, 

"Düzeltme hareketini yaptı. Çok iyi düzeltme ve taban hareketi. Bir süre böyle gidecektir. Onun peşine yukarıya dönecektir. Ben dolardan bir atılım onsun çaprazından dolayı altının yüksek seviyelere geleceğine inanıyorum. Sene sonu altında 4 bin 4 bin 300 lira bandında. Gene tekrar diliyorum 31 Aralık’da bu rakamlar olacaktır. Dolarda ciddi anlamda bir yükseliş bekliyorum. Yazın gurbetçilerin ve turizmin döviz getirmesiyle beraber yatay geçer. Eylül’den itibaren yukarı gider. Devletinde ödemeleri var. Ondan sonra fiyatlar yukarıya gider” dedi.

Gurbetçilerden Altın Yatırımına Destek Bekleniyor

Yaz aylarında gurbetçilerden altın yatırımına yönelik bir hareketlilik beklediğini ifade eden Çelik, "Düğün sezonunun tekrar vasat geçeceğine tahmin ediyorum. Yarım gram ve sıfır yirmi beşlikler kalktığından dolayı küçük rakamlarla yüz lira iki yüz lira rakamlarla insanlar düğünleri geçiştirecektir. Gurbetçilerden bir umudumuz var. Onlardan beklentimiz olabilir. Başkada altın grubunda hareketlik olacağını sanmıyorum. En çok tercih edilen gram altın. Yarım gram elimizde az bir miktarda kaldı. Çeyrekleri çok ender takarlar" diye konuştu.

 

WebmasterWebmaster