GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-04-2023 17:12

ALABORİNA VE DEMİR PARK SGK’YA DEVREDİLDİ

Zonguldak Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Bahçelievler Mahallesi'ndeki Alış Veriş Merkezi, Alaborina ve Lavuar Alanı içerisinde bulunan bir arsanın devrini öngören madde tartışmalı şekilde mecliste onaylandı.

ALABORİNA VE DEMİR PARK SGK’YA DEVREDİLDİ

Zonguldak Belediye meclis'in Nisan ayı 2 birleşimi gerçekleştirildi.

Nisan ayı ikinci birleşimi ise oldukça gergin ortamda gerçekleştirildi.

Millet ittifakına ait siyasi partilerin merkez ilçe başkanları ve partililer meclisi birlikte takip ettiler.

Mecliste Milletvekilliği aday adaylığı için Belediye Meclis üzerinden istifa eden CHP'li Turgut Aydın veda konuşması yaptı ve helallik istedi.

Mecliste ilk birleşimden komisyonlara havale edilen, belediye başkanına işçilerin kıdem tazminatı'nın ödenmesi çeşitli yatırım yapılması anlamında iller bankası'ndan kredi alınması gibi birçok madde mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste emlak istimlak müdürlüğü'nün 2803.2023 tarihli ve 69641 sayılı Belediye mülkiyetinde bulunan Bahçelievler mahallesi taşınmaz üzerindeki hisse (Demir Park AVM), yine Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan taşınmazın (Alaborina) hissesi ve yine Terakki mahallesi üzerinde bulunan Lavuar Alanını üzerindeki hissenin devri görüşüldü.

Madde üzerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclisi grup başkan Vekili Dr. Atınç Kayınova, maddeye karşı bir an önce bu satışlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

İyi parti grup başkan vekili Vahdettin Velioğlu da satış sonrası içinde bulunan kiracıların mağdur olmaması gerektiğinde görüş bildirdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bünyamin Babaiban’da CHP’li Meclis üyesi Kayınova’nın söylemlerine cevap verdi ve satışların geçmiş dönemden kalan borçları ve faizlerini kapatmak amacıyla olduğunu ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan'da, "biz satmıyoruz SGK'ya devrediyoruz geçmiş dönemlerde yapılan satışları asıl siz görün geçmiş dönemlerde ki borçları biz temizlemeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Tekrar söz olan CHP grup başkan vekili Atınç Kayınova Zonguldak’ı satıyorsunuz ama biz gelince kurtaracağız sözüne AK Parti Meclis Üyesi Onur Turgut uyuşturucu baronlarından gelen para ile mi kurtaracaksınız " diyerek cevap verince mecliste ortam bir anda gerildi.

 

Meclisi takip eden partililer mecliste konuşmak ve müdahale etmek isteyince Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan izleyicileri sessiz olmaları yönünde uyardı ve karşılıklı tartışmalar yaşandı.

 

Meclisi cep telefonuyla kayıt altına almak isteyen bir izleyiciye ise engel olundu.

 

Karşılıklı sert tartışmaların yaşandığı mecliste söz alan CHP meclis üyesi Kenan Ekiz de, 'Bu geçmiş satışlarda bir tane CHP'li meclis üyesinin imzası bulunursa ben istifa edeceğim siyaseti bırakıyorum" sözüne Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alanda İsmail Eşref AK Partili miydi diyerek hemen Kenan Ekiz'in istifasını meclisten sonra sunmasını istedi.

Ve yapılan oylamada madde oy çokluğuyla kabul edildi CHP'liler ret oyu verdi.

WebmasterWebmaster