EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-01-2023 19:45

‘11 ayda hedefimizin üzerine çıktık’

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplantı Öğretmenevi ASO Müdürlüğü UZEM Salonunda , ‘Eğitimin Yüzyılı’ adı altında toplantı düzenlendi.

‘11 ayda hedefimizin üzerine çıktık’

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda Türkiye ve Zonguldak’ta 2022 yılında yapılan ve 2023 yılında yapılacak olan projelerin sinevizyon gösterisi ile başladı.

Ardından İl Milli Eğitim Züleyha Aldoğan, meslek lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu takvim ve ürettikleri ekmek göstererek tanıttı. 

Toplantının sonunda konuyla alakalı açıklama yapan Aldoğan, “15 aydır sizlerle çalışırken iyi günde kötü bizim yanımızdan olmanı bizleri yüreklendiriyor. Sizlerin vicdanlı adaletli kameranızdan geçiyor. Bizler için çok kıymetlisiniz. Neler yaptığımızda ilgili kısa bir videomuz var. Öğrencilerimizin 2 yıl gibi ara verdiği dönemdi. O kayıp süreyi hızlı şekilde tamamlamak istiyorduk. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi, eğitimde fırsat eşitlendirilmesi 11 ayda hedefin üzerine geçerek bu bizi gururlandırdı. Hedeflerimizi daha büyük koymak gerekiyor. Bu hedeflerimiz doğrultuda mutlu çocuk mutlu Türkiye. Bakanımız Zonguldak’ın eğitimle ilgili sıkıntı kalmayacak dedi. Gerçekten de öyle oluyor. Geçen sene 258 okulun tadilatını yaptık. Genelde montalama çatı onarımı tuvaletlerini yaptık. Bu anlamda güçlü ve iyi hissediyoruz. Artarak devam eden bir destek. Artarak devam eden yeni yatırımlar var. Tüm okullara bütçe gönderilmesi. Okul müdürlerimizi rahatlattı. Kütüphanesiz okul kalmadı. Zonguldak’ta 350 kütüphaneye kavuştu. 10 okul güçlendirme 10 okul okul yıkılmasına karar verildi. Hızlı bir şekilde önümüzde yıl 10 okulumuzu yapacağız. Özel eğitim kampüsü yapılacak. Yeni bir olgunlaşma endüstrisi açıldı. Yakın zamanda hizmetimize devam edeceğiz. Aile okulu projesi. Ailelerimize değerler manevi değerleri öfke kontrol çevre bilinci trafik eğitimi bir çok alanda her alanda vekillerimizin sadece istemesi yetiyor. Biz okullarımızı 7-24 açık tutuyoruz. Sabah çocuklar akşamlar veliler eğitim alıyor. Engelli halk eğitim merkezi. 18 yaş üstünde engelli vatandaşlarımıza hizmet verme amacıyla açılan engel tanımayan eğitim merkezi bunlar. 8 okulumuzu çevre dostu okul yaptık. Filyos’da tematik lisesiye kavuşacak. 21 tane köy yaşam merkezi açtık. Türkiye 2 bininci köyü. Öğrencilerimiz kış okullarında yarıyıl tatili gerçekleştiriyorlar. Ücretsiz bugüne kadar 18 bin 402. Bu yemekleri öğretmenevi, kozlu teknik meslek lisesi, Ereğli’de meslek teknik lisesi, Alaplı meslek teknik lisesi buralarda üretiliyor. 30 bin öğrenciye yemek verilecek. Okullarda öğrenciler yemek yiyeceği alanların iyileştirilmesi. 258 okulumuzun büyük ve küçük onarımı tamamlandı. Her okulumuzun ihtiyacını karşılamaya hazırız. Halk eğitimde 73 bin kursiyere ulaştık. Aile eğitiminde 8.689 kişiye ulaştık. Devrek, Ereğli ve Alaplı’da bilim sanat merkezi açıldı. Özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerinin arttırılması için açıldı” dedi.

 

WebmasterWebmaster