GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-07-2023 12:20

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliğe Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Mehmet Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Liman Başkanı Ahmet Mert, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Afad Müdürü Ahmet Güngör, ve protokol üyeleri katıldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri düzenlendi.

Vali Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri gemilerle açılarak Kapuz plajı açıklarında denize çelenk bıraktı.

Öte yandan römorkörlerdr deniz su gösterisi yaparak görsel şölen oluşturdu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Mustafa Tutulmaz, “Bugün Kabotaj etkinlik çerçevesinde bir hafta boyu devam ettirerek Mavi Vatan'ımızı deniziyle karasıyla bütün olarak egemenliğimizin bir parçası olarak gördüğümüzü dünyaya haykırıyoruz. Bugün Mavi Vatan'ımızın bizim geleceğimizin temeli olduğunu yine bu mavi vatanımızın bizim ekonomik çıkarlarımızın temeli olduğunu buralar için sonuna kadar mücadele içerisinde olacağımızı dünyaya kamuoyuna bir şekilde duyurmuş oluyoruz. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Denizlerden daha çok faydalanmamız gerekiyor. 

 Gerek balıkçılıktan, gerek deniz ulaşımından, gerek tersanecilikten ülkemiz her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Ancak bunları artırarak devam ettirmemiz gerekiyor. Refahımız arttırılmasında denizlerimizden de son derece faydalanmamız gerekiyor. Işte bu tür etkinlikler bunlara da bir vesile oluyor. Bu vesileyle bugüne kadar denizde emeğiyle geçimini sağlamaya çalışan, vefat eden bütün denizcilerimizi saygıyla anıyoruz. Bunun yanında yine emeğini denizden emeğiyle geçimini denizden sağlamaya çalışan bütün kardeşlerimize de hayırlı, bol kazançlar diliyoruz” dedi.

 

 

WebmasterWebmaster