Zonguldak'ta 80 Tekerlekli Sandalye İhtiyacı Var!

Engelliler Derneği Destek Bekliyor

GÜNCEL - 08-07-2024 22:18

Zonguldak Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, yaptığı açıklamada 80 tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu duyurdu. Şirin, ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların tekerlekli sandalye temininde zorlandığını ve bu konuda işadamlarından destek beklediklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Şirin, şu ana kadar 70-80 civarında tekerlekli sandalye talebi aldıklarını ve taleplerin her geçen gün arttığını belirtti. SSK'nın tekerlekli sandalye için verdiği katkı bin lira olurken, en ucuz tekerlekli sandalyelerin fiyatının 2 bin 500 - 3 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Şirin, ihtiyaç sahiplerinin bu masrafı karşılayamadığını söyledi.

Şirin, Zonguldaklı işadamlarından tekerlekli sandalye temini için destek beklediklerini belirterek, "Devamlı bu konuda çağrıda bulunuyoruz. İşadamlarından gelecek destekleri bekliyoruz" dedi.

Engelli vatandaşların mobilite ihtiyaçlarını karşılamak için tekerlekli sandalyeye erişim oldukça önemlidir. Zonguldak Engelliler Derneği'nin bu çağrısına duyarsız kalmamak ve engelli vatandaşlara destek olmak hepimizin görevidir.

Eğer siz de bu konuda yardımcı olmak isterseniz Zonguldak Engelliler Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

Günün Diğer Haberleri