'Kabus şimdiden başladı!'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, asgari ücrete yapılan zammın ardından açıklamada bulundu.

SİYASET - 23-12-2022 14:51

Uzun yaptığı açıklamada: “Her yılın Aralık ayı sonlarında büyük bir gürültü ile başlayan ve sözüm ona! pazarlıklar, ince hesaplar, hassas maliyetler çerçevesinde sonlanan yeni bir asgari ücret daha dün açıklandı.

%54,66’lık bir oran artışı ile yeni yılın asgari ücreti 8.506,00TL oldu.

Yıllardır siyasi iktidar tarafından resmi olarak açıklanmayan ancak ülkemizde çalışanların yarısından fazlasının asgari ücrete tabi olduğu bilindiği yadsınılamayacak bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

TÜRK-İŞ’in bir ailenin yoksulluk sınırını 23.365,00 TL bekar bir işçinin yaşam maliyetini 10.170,00TL olarak dillendirip kamuoyunda paylaşılmasından sonra; 9.000,00TL son teklifimizdir diyerek masadan kalması bu dönemin önemli bir ayrıntısı olarak hatırlarda kalacaktır.

TÜİK’in son kasım ayı enflasyon oranının %84,4,ENAG’ın oranının ise %170,7 olarak orta yerde durup dururken asgari ücretliye enflasyona ezdirmedik, birkaç aya belini de kıracağız safsatasının artık halk nezdinde hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır.

Yeni asgari ücretin ancak Şubat 2023’ün ilk gününde ceplerine girebileceği geniş kitleler ise şimdiden geçecek 40 günlük sürede alacakları bu yeni ücretin ne kadar eriyeceğinin kâbusunu çoktan yaşamaya başladılar.

Mutfakta, çarşıda, pazarda devam eden ve bir türlü söndürülemeyen yangının devam ettiği sürece ücretlerde, maaşlarda yaşanan artışların hiçbir şeye yaramadığı ve yaramayacağı bu siyasi iktidar dışında herkes tarafından bilinmesine rağmen saray ve sarayın yanındakiler hayal satmaktan bir türlü vazgeçmemekte ısrar ediyorlar.

Ayrıca tüm çalışanların vergi tarifelerinde ki köklü bir düzenlemeyi yapmayarak, bilinçli bir şekilde görmezden gelenlerin bir eliyle verdiklerini diğer elleriyle almalarında ki samimiyetsizliği halkımız hiçbir zaman unutmayacaktır.

Son sözümüz sürekli olarak sırtlarındaki KÜFE’den şikayetçi olanların bu sıkıntıdan kurtulmalarına çok az bir süre kaldığını müjdeliyor ve bu konuda gönüllerini ferah tutmalarını öneriyoruz."

Günün Diğer Haberleri